Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEendenborst met ananas en specerijen
Delhaize logo
  • Eendenborst met ananas en specerijen
    A

Eendenborst met ananas en specerijen

Eendenborst met ananas en specerijenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g dikke eendenborstfilets (800 à 900 g)
  • 1/2 verse ananas
  • 5 el vloeibare honing
  • 10 cl sinaasappelsap
  • 1 dl ciderazijn
  • 1 stokje kaneel
  • 1 snuifje gemalen steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 1,5 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • zout
  • peper
  • 800 g dikke eendenborstfilets (800 à 900 g)
  • 1/2 verse ananas
  • 5 el vloeibare honing
  • 10 cl sinaasappelsap
  • 1 dl ciderazijn
  • 1 stokje kaneel
  • 1 snuifje gemalen steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 1,5 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min
1
Snij het vel van de eendenborsten kruiselings in. Leg ze met de velkant naar beneden in een droge pan met antiaanbaklaag. Begin te bakken op laag vuur. Verhoog het vuur een beetje wanneer het vet begint te smelten, Laat aan beide kanten goudbruin bakken, verwijder tussendoor het vrijgekomen braadvet. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees (het moet binnenin roze zijn).
2
Snij intussen de ananas in schijven en verwijder het harde kerndeel.
3
Kruid de gare eendenborsten met peper en zout, neem ze uit de pan en hou ze warm.
4
Verwijder nagenoeg al het braadvet uit de pan en leg er de schijven ananas in. Laat ze goudbruin bakken op hoog vuur, leg ze dan op een warm bord. Giet de azijn, het sinaasappelsap en de honing in de pan. Roer de bakresten los, voeg de specerijen en het bindmiddel toe, roer en laat 2 minuten inkoken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm eventueel de ananas in de saus.
5
Snij intussen de eendenborsten in plakken en verdeel ze over warme borden. Bedruip ze met een beetje saus en serveer ze met de ananas en met rijst.
1
Snij het vel van de eendenborsten kruiselings in. Leg ze met de velkant naar beneden in een droge pan met antiaanbaklaag. Begin te bakken op laag vuur. Verhoog het vuur een beetje wanneer het vet begint te smelten, Laat aan beide kanten goudbruin bakken, verwijder tussendoor het vrijgekomen braadvet. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees (het moet binnenin roze zijn).
2
Snij intussen de ananas in schijven en verwijder het harde kerndeel.
3
Kruid de gare eendenborsten met peper en zout, neem ze uit de pan en hou ze warm.
4
Verwijder nagenoeg al het braadvet uit de pan en leg er de schijven ananas in. Laat ze goudbruin bakken op hoog vuur, leg ze dan op een warm bord. Giet de azijn, het sinaasappelsap en de honing in de pan. Roer de bakresten los, voeg de specerijen en het bindmiddel toe, roer en laat 2 minuten inkoken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm eventueel de ananas in de saus.
5
Snij intussen de eendenborsten in plakken en verdeel ze over warme borden. Bedruip ze met een beetje saus en serveer ze met de ananas en met rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 500; energie (kCal): 119; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 7,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 440,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 500; energie (kCal): 119; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 7,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 440,3
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Borst| Eend
Delhaize Borst| Eend
3 × +/- 350 gr
+/-€
11
55
Ananas
Delhaize Ananas
1,15 kg
2
99
Sap | Sinaasappel | Vers Geperst
Delhaize Sap | Sinaasappel | Vers Geperst
1 l
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Azijn | Cider | Bio
Delhaize Azijn | Cider | Bio
50 cl
Bio
    3
    75
    Kruiden | Kaneel | Stokjes
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    -20% voor 3
    1
    19
    Kruiden | Steranijs
    Santa Maria Kruiden | Steranijs
    15 gr
    2
    85
    Kruiden | Kruidnagel
    Delhaize Kruiden | Kruidnagel
    28 gr
    -20% voor 3
    2
    55
    Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Honing | Sicilie
    Meli Honing | Sicilie
    340 gr
    1+1 Online Only
    4
    99
    Kruiden | Zeezout
    Delhaize Kruiden | Zeezout
    95 gr
    -20% voor 3
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Kruiden | Zeezout
    Delhaize Kruiden | Zeezout
    95 gr
    -20% voor 3
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Totaal:
    +/-€53,76