Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCarpaccio van zalm en salsa met groene appel
Delhaize logo
  • Carpaccio van zalm en salsa met groene appel
    A

Carpaccio van zalm en salsa met groene appel

Carpaccio van zalm en salsa met groene appelA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 el roze peper
  • 500 g zalm in carpaccio
  • 2 kleine sinaasappels
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 schaaltje bieslook
  • 1 groene appel
  • olijfolie
  • peper
  • 1 el roze peper
  • 500 g zalm in carpaccio
  • 2 kleine sinaasappels
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 schaaltje bieslook
  • 1 groene appel
  • olijfolie
  • peper

Begin met koken

1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snij de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
6
Verwijder de pitjes en snij in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 eetlepels olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en zout en meng goed.
10
Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
11
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
12
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
13
Servez sans attendre, en présentant à part le reste de la salsa, le moulin à poivre et un flacon d’huile d’olive. Accompagnez de pain croustillant.
1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snij de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
6
Verwijder de pitjes en snij in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 eetlepels olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en zout en meng goed.
10
Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
11
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
12
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
13
Servez sans attendre, en présentant à part le reste de la salsa, le moulin à poivre et un flacon d’huile d’olive. Accompagnez de pain croustillant.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 129; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 264,71
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 129; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 264,71
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
-10% voor 3
4
65
Zalmfilet | Met vel
Delhaize Zalmfilet | Met vel
2 × +/- 260 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
6
18
Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€29,72