1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snij de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
6
Verwijder de pitjes en snij in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 eetlepels olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en zout en meng goed.
10
Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
11
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
12
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
13
Servez sans attendre, en présentant à part le reste de la salsa, le moulin à poivre et un flacon d’huile d’olive. Accompagnez de pain croustillant.
1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snij de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
6
Verwijder de pitjes en snij in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 eetlepels olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en zout en meng goed.
10
Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
11
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
12
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
13
Servez sans attendre, en présentant à part le reste de la salsa, le moulin à poivre et un flacon d’huile d’olive. Accompagnez de pain croustillant.