Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZoutarme carpaccio van zalm en salsa met groene appel
Delhaize logo
  • Zoutarme carpaccio van zalm en salsa met groene appel

Zoutarme carpaccio van zalm en salsa met groene appel

Zoutarme carpaccio van zalm en salsa met groene appel
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 el roze peper
  • 500 g rauwe zalm in carpaccio
  • 2 kleine sinaasappels
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene appel
  • 1/2 schaaltje bieslook
  • 2 el olijfolie
  • 8 peper
  • 1 el roze peper
  • 500 g rauwe zalm in carpaccio
  • 2 kleine sinaasappels
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene appel
  • 1/2 schaaltje bieslook
  • 2 el olijfolie
  • 8 peper

Begin met koken

1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snijd de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
6
Verwijder de pitjes en snijd in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 el olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en meng goed.
10
Dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
11
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
12
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
13
Servez sans attendre, en présentant à part le reste de la salsa, le moulin à poivre et un flacon d’huile d’olive. Accompagnez de pain croustillant.
1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snijd de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
6
Verwijder de pitjes en snijd in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 el olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en meng goed.
10
Dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
11
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
12
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
13
Servez sans attendre, en présentant à part le reste de la salsa, le moulin à poivre et un flacon d’huile d’olive. Accompagnez de pain croustillant.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht