1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snijd de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
6
Verwijder de pitjes en snijd in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 el olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en meng goed.
10
Dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
11
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
12
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
13
Servez sans attendre, en présentant à part le reste de la salsa, le moulin à poivre et un flacon d’huile d’olive. Accompagnez de pain croustillant.
1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snijd de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
6
Verwijder de pitjes en snijd in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 el olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en meng goed.
10
Dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
11
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
12
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
13
Servez sans attendre, en présentant à part le reste de la salsa, le moulin à poivre et un flacon d’huile d’olive. Accompagnez de pain croustillant.