Recept zoekresultatenZandkoekjes met citroen en kruiden
Delhaize logo
  • Zandkoekjes met citroen en kruiden

Zandkoekjes met citroen en kruiden

Zandkoekjes met citroen en kruiden
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 2 eieren
  • 2 bio citroenen
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g rietsuiker
  • 225 g poedersuiker
  • 175 g gezouten boter
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 eieren
  • 2 bio citroenen
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g rietsuiker
  • 225 g poedersuiker
  • 175 g gezouten boter
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn

Begin met koken

: 30 min. + 12 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd en 1 u. droogtijd)
1
Kneed de boter, de rietsuiker, het hele ei, de eidooier, de fijngerasptecitroenzeste, het sap van ½ citroen en de bloem tot een homogeen deeg.Vorm een deegbal en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min in dekoelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem. Verdeelhet deeg met een deegrol tot een vlak van 1 cm dikte en snijd ervierkanten van 5 cm zijde uit. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schiker de stukken deeg op en bak ze 12 min goudbruin in de oven (houd ze inhet oog). Laat de koekjes 5 min rusten en laat ze dan op een roosterafkoelen.
3
Klop de bloemsuiker beetje bij beetje los met 3 el citroensap, tot eenglad en niet te vloeibaar glazuur. Voeg indien nodig wat citroensap toe.Bestrijk de koekjes met het glazuur. Werk ze af met takjes tijm, takjesrozemarijn en fijngehakte pistachenoten. Laat ze in de open luchtdrogen.
4
Verpak de zandkoekjes tussen lagen bakpapier, zodat ze niet aan elkaarkleven. Bewaar ze in een bokaal of in een metalen, kartonnen of houtendoos, maar zeker niet in een luchtdichte doos.
1
Kneed de boter, de rietsuiker, het hele ei, de eidooier, de fijngerasptecitroenzeste, het sap van ½ citroen en de bloem tot een homogeen deeg.Vorm een deegbal en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min in dekoelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem. Verdeelhet deeg met een deegrol tot een vlak van 1 cm dikte en snijd ervierkanten van 5 cm zijde uit. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schiker de stukken deeg op en bak ze 12 min goudbruin in de oven (houd ze inhet oog). Laat de koekjes 5 min rusten en laat ze dan op een roosterafkoelen.
3
Klop de bloemsuiker beetje bij beetje los met 3 el citroensap, tot eenglad en niet te vloeibaar glazuur. Voeg indien nodig wat citroensap toe.Bestrijk de koekjes met het glazuur. Werk ze af met takjes tijm, takjesrozemarijn en fijngehakte pistachenoten. Laat ze in de open luchtdrogen.
4
Verpak de zandkoekjes tussen lagen bakpapier, zodat ze niet aan elkaarkleven. Bewaar ze in een bokaal of in een metalen, kartonnen of houtendoos, maar zeker niet in een luchtdichte doos.
Nutritionele informatie
Energie: 202 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Picknick
Snack,Dessert
Snack

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Pistache
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rietsuiker
175 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tijm
5 takjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rozemarijn
5 takjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bloem | Vloeiend
Delhaize Bloem | Vloeiend
1 kg
0
99

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Karneboter | Gezouten
Delhaize Karneboter | Gezouten
250 gr
3
19
Totaal:
€1,68

Deze recepten kan je ook leuk vinden