Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZandkoekjes met citroen en kruiden
Delhaize logo
  • Zandkoekjes met citroen en kruiden

Zandkoekjes met citroen en kruiden

Zandkoekjes met citroen en kruiden
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 2 eieren
  • 2 bio citroenen
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g rietsuiker
  • 225 g poedersuiker
  • 175 g gezouten boter
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 eieren
  • 2 bio citroenen
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g rietsuiker
  • 225 g poedersuiker
  • 175 g gezouten boter
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn

Begin met koken

: 30 min. + 12 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd en 1 u. droogtijd)
1
Kneed de boter, de rietsuiker, het hele ei, de eidooier, de fijngerasptecitroenzeste, het sap van ½ citroen en de bloem tot een homogeen deeg.Vorm een deegbal en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min in dekoelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem. Verdeelhet deeg met een deegrol tot een vlak van 1 cm dikte en snijd ervierkanten van 5 cm zijde uit. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schiker de stukken deeg op en bak ze 12 min goudbruin in de oven (houd ze inhet oog). Laat de koekjes 5 min rusten en laat ze dan op een roosterafkoelen.
3
Klop de bloemsuiker beetje bij beetje los met 3 el citroensap, tot eenglad en niet te vloeibaar glazuur. Voeg indien nodig wat citroensap toe.Bestrijk de koekjes met het glazuur. Werk ze af met takjes tijm, takjesrozemarijn en fijngehakte pistachenoten. Laat ze in de open luchtdrogen.
4
Verpak de zandkoekjes tussen lagen bakpapier, zodat ze niet aan elkaarkleven. Bewaar ze in een bokaal of in een metalen, kartonnen of houtendoos, maar zeker niet in een luchtdichte doos.
1
Kneed de boter, de rietsuiker, het hele ei, de eidooier, de fijngerasptecitroenzeste, het sap van ½ citroen en de bloem tot een homogeen deeg.Vorm een deegbal en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min in dekoelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem. Verdeelhet deeg met een deegrol tot een vlak van 1 cm dikte en snijd ervierkanten van 5 cm zijde uit. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schiker de stukken deeg op en bak ze 12 min goudbruin in de oven (houd ze inhet oog). Laat de koekjes 5 min rusten en laat ze dan op een roosterafkoelen.
3
Klop de bloemsuiker beetje bij beetje los met 3 el citroensap, tot eenglad en niet te vloeibaar glazuur. Voeg indien nodig wat citroensap toe.Bestrijk de koekjes met het glazuur. Werk ze af met takjes tijm, takjesrozemarijn en fijngehakte pistachenoten. Laat ze in de open luchtdrogen.
4
Verpak de zandkoekjes tussen lagen bakpapier, zodat ze niet aan elkaarkleven. Bewaar ze in een bokaal of in een metalen, kartonnen of houtendoos, maar zeker niet in een luchtdichte doos.
Nutritionele informatie
Energie: 202 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Picknick
Snack,Dessert
Snack

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Gepelde Pistachenoten
Delhaize Gepelde Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
8
65
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
2 × 21 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Scharrel ei | Mix | 6st
Delhaize Scharrel ei | Mix | 6st
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Boter | Gezouten
Bodart Boter | Gezouten
250 gr
-20%
3
19
€3,99
Totaal:
€20,33