1
Kneed de boter, de rietsuiker, het hele ei, de eidooier, de fijngerasptecitroenzeste, het sap van ½ citroen en de bloem tot een homogeen deeg.Vorm een deegbal en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min in dekoelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem. Verdeelhet deeg met een deegrol tot een vlak van 1 cm dikte en snijd ervierkanten van 5 cm zijde uit. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schiker de stukken deeg op en bak ze 12 min goudbruin in de oven (houd ze inhet oog). Laat de koekjes 5 min rusten en laat ze dan op een roosterafkoelen.
3
Klop de bloemsuiker beetje bij beetje los met 3 el citroensap, tot eenglad en niet te vloeibaar glazuur. Voeg indien nodig wat citroensap toe.Bestrijk de koekjes met het glazuur. Werk ze af met takjes tijm, takjesrozemarijn en fijngehakte pistachenoten. Laat ze in de open luchtdrogen.
4
Verpak de zandkoekjes tussen lagen bakpapier, zodat ze niet aan elkaarkleven. Bewaar ze in een bokaal of in een metalen, kartonnen of houtendoos, maar zeker niet in een luchtdichte doos.
1
Kneed de boter, de rietsuiker, het hele ei, de eidooier, de fijngerasptecitroenzeste, het sap van ½ citroen en de bloem tot een homogeen deeg.Vorm een deegbal en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min in dekoelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem. Verdeelhet deeg met een deegrol tot een vlak van 1 cm dikte en snijd ervierkanten van 5 cm zijde uit. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schiker de stukken deeg op en bak ze 12 min goudbruin in de oven (houd ze inhet oog). Laat de koekjes 5 min rusten en laat ze dan op een roosterafkoelen.
3
Klop de bloemsuiker beetje bij beetje los met 3 el citroensap, tot eenglad en niet te vloeibaar glazuur. Voeg indien nodig wat citroensap toe.Bestrijk de koekjes met het glazuur. Werk ze af met takjes tijm, takjesrozemarijn en fijngehakte pistachenoten. Laat ze in de open luchtdrogen.
4
Verpak de zandkoekjes tussen lagen bakpapier, zodat ze niet aan elkaarkleven. Bewaar ze in een bokaal of in een metalen, kartonnen of houtendoos, maar zeker niet in een luchtdichte doos.