Recept zoekresultatenZalmfilets in groen jasje
Delhaize logo
  • Zalmfilets in groen jasje
    A

Zalmfilets in groen jasje

Zalmfilets in groen jasjeA
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 porties diepgevroren zalmfilet 365
  • 4 niet al te dikke preien
  • peper
  • 1 kl sinaasappelschil
  • 1/2 pot zure room
  • olijfolie
  • zout
  • 4 porties diepgevroren zalmfilet 365
  • 4 niet al te dikke preien
  • peper
  • 1 kl sinaasappelschil
  • 1/2 pot zure room
  • olijfolie
  • zout

Begin met koken

: Kook- + baktijd: 10 min. + 5 min.
1
Snij de wortels en een deel van de groene bladeren van de preien af. Snij de preien dan in de lengte middendoor, duw de lagen lichtjes uit elkaar en spoel ze. Stoom ze in 10 min. gaar, laat lauw worden.
2
Neem een snijplank en een vierde van de preirepen. Leg de repen plat en mekaar overlappend over een breedte van ongeveer 10 cm. Leg er een portie (vooraf ontdooide) zalmfilet op, voeg peper en zout toe en rol voorzichtig op. Maak zo 4 pakketjes.
3
Verwarm de olie in een grote pan met antikleefbodem en bak er de zalmpakketjes aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Reken ongeveer 5 min. baktijd in totaal. Kruid lichtjes met peper en zout.
4
Meng de zure room met de fijngeraspte sinaasappelschil, peper en zout.
5
Leg de zalmpakketjes op de borden, bedruip ze met een beetje sinaasappelroom en dien ze meteen op met aardappelpuree op smaak gebracht met olijfolie en dille.
1
Snij de wortels en een deel van de groene bladeren van de preien af. Snij de preien dan in de lengte middendoor, duw de lagen lichtjes uit elkaar en spoel ze. Stoom ze in 10 min. gaar, laat lauw worden.
2
Neem een snijplank en een vierde van de preirepen. Leg de repen plat en mekaar overlappend over een breedte van ongeveer 10 cm. Leg er een portie (vooraf ontdooide) zalmfilet op, voeg peper en zout toe en rol voorzichtig op. Maak zo 4 pakketjes.
3
Verwarm de olie in een grote pan met antikleefbodem en bak er de zalmpakketjes aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Reken ongeveer 5 min. baktijd in totaal. Kruid lichtjes met peper en zout.
4
Meng de zure room met de fijngeraspte sinaasappelschil, peper en zout.
5
Leg de zalmpakketjes op de borden, bedruip ze met een beetje sinaasappelroom en dien ze meteen op met aardappelpuree op smaak gebracht met olijfolie en dille.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 460; energie (kCal): 111; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 6; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 501,61
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 460; energie (kCal): 111; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 6; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 501,61
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Vel | Bio
Delhaize Zalmfilet | Vel | Bio
+/- 225 gr
2de tegen -30%
Bio
    +/-€
    8
    32
    Preibundel
    Delhaize Preibundel
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Eetsinaas | 4ST
    Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    09
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -40%
    6
    35
    Totaal:
    +/-€15,05

    Deze recepten kan je ook leuk vinden