Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZalm en fetakaas loempia's
Delhaize logo
  • Zalm en fetakaas loempia's
    D

Zalm en fetakaas loempia's

Zalm en fetakaas loempia'sD
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 20 bieslooksprietjes de ciboulette
  • 40 g boter
  • 200 g feta
  • peper
  • 8 vellen brickdeeg
  • 350 g zalmfilets (zalmhaasje)
  • 20 bieslooksprietjes de ciboulette
  • 40 g boter
  • 200 g feta
  • peper
  • 8 vellen brickdeeg
  • 350 g zalmfilets (zalmhaasje)

Begin met koken

1
Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C en er de ovenplaat uit te nemen. Bedek de plaat met bakpapier.
2
Snij de zalm en de fetakaas in 8 staafjes.
3
Knip de bieslook met de schaar in kleine stukjes.
4
Doe de in blokjes gesneden boter in een kommetje en laat de boter in de microgolfoven smelten (ongeveer 1 min. op 800 W).
5
Neem een vel brickdeeg (zonder het papier) en bestrijk het lichtjes met gesmolten boter (met een keukenkwastje). Draai het vel om. Leg een stuk zalm en een stuk fetakaas op het vel: leg ze horizontaal in het midden, maar niet ver van de kant die het dichtst bij jou is. Strooi er een beetje bieslook en peper over. Vouw de 2 kanten naar binnen, zodat de uiteinden van de stukjes zalm en kaas verstopt zijn. Rol alles op. Leg het rolletje op de ovenplaat.
6
Maak de andere rolletjes op dezelfde manier. Bak ze 10 min. in de oven, draai ze om en bak ze nog 10 min. Vraag aan een volwassene om je bij dit alles te helpen!
7
Je kan de rolletjes serveren op een bord met wat kropsla, tomaten en komkommer. Maar wanneer je ouders liever aperitieven en geen voorgerecht eten, dan kan je de rolletjes bij het aperitief opdienen. Serveer ze dan in een kom en eet ze met de vingers.
1
Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C en er de ovenplaat uit te nemen. Bedek de plaat met bakpapier.
2
Snij de zalm en de fetakaas in 8 staafjes.
3
Knip de bieslook met de schaar in kleine stukjes.
4
Doe de in blokjes gesneden boter in een kommetje en laat de boter in de microgolfoven smelten (ongeveer 1 min. op 800 W).
5
Neem een vel brickdeeg (zonder het papier) en bestrijk het lichtjes met gesmolten boter (met een keukenkwastje). Draai het vel om. Leg een stuk zalm en een stuk fetakaas op het vel: leg ze horizontaal in het midden, maar niet ver van de kant die het dichtst bij jou is. Strooi er een beetje bieslook en peper over. Vouw de 2 kanten naar binnen, zodat de uiteinden van de stukjes zalm en kaas verstopt zijn. Rol alles op. Leg het rolletje op de ovenplaat.
6
Maak de andere rolletjes op dezelfde manier. Bak ze 10 min. in de oven, draai ze om en bak ze nog 10 min. Vraag aan een volwassene om je bij dit alles te helpen!
7
Je kan de rolletjes serveren op een bord met wat kropsla, tomaten en komkommer. Maar wanneer je ouders liever aperitieven en geen voorgerecht eten, dan kan je de rolletjes bij het aperitief opdienen. Serveer ze dan in een kom en eet ze met de vingers.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 915; energie (kCal): 220; vetten (g): 15,5; verzadigde vetten (g): 7,9; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 16; zout (g): 2,2. Energie (kcal/portie): 197,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 915; energie (kCal): 220; vetten (g): 15,5; verzadigde vetten (g): 7,9; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 16; zout (g): 2,2. Energie (kcal/portie): 197,16
Gluten vrij
Lunch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Original | Greek Feta
Euro Fresh Food Original | Greek Feta
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Filodeeg
Kanaki Filodeeg
260 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
79
Zalmfilet | Zonder vel
Delhaize Zalmfilet | Zonder vel
2 × +/- 243 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
7
64

Reeds in je keuken

Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
2de tegen -50%
8
79
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Totaal:
    +/-€22,15