Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZachtgekookte eitjes met soldaatjes met gerookte zalm en bieslookboter
Delhaize logo
  • Zachtgekookte eitjes met soldaatjes met gerookte zalm en bieslookboter
    D

Zachtgekookte eitjes met soldaatjes met gerookte zalm en bieslookboter

door Line Couvreur
Zachtgekookte eitjes met soldaatjes met gerookte zalm en bieslookboterD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g gerookte zalm
  • 25 g zalmeitjes
  • 4 eieren
  • bieslook
  • 4 kleine sneetjes brood
  • 40 g boter
  • peper
  • 100 g gerookte zalm
  • 25 g zalmeitjes
  • 4 eieren
  • bieslook
  • 4 kleine sneetjes brood
  • 40 g boter
  • peper

Begin met koken

: 15 min.
1
Gril de broodsneetjes en laat ze op een rooster afkoelen. Meng de malse boter met de fijngehakte bieslook. Besmeer er de broodsneetjes mee, beleg ze met gerookte zalm en snijd ze in soldaatjes. Werk af met enkele zalmeitjes.
2
Dompel tegelijkertijd de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken.
3
Serveer de eieren in eierdopjes en verdeel er de soldaatjes rond. (Zet zeker een pepervaatje op tafel.)
1
Gril de broodsneetjes en laat ze op een rooster afkoelen. Meng de malse boter met de fijngehakte bieslook. Besmeer er de broodsneetjes mee, beleg ze met gerookte zalm en snijd ze in soldaatjes. Werk af met enkele zalmeitjes.
2
Dompel tegelijkertijd de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken.
3
Serveer de eieren in eierdopjes en verdeel er de soldaatjes rond. (Zet zeker een pepervaatje op tafel.)
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 248 kcal - Vetten: 15 g - Koolhydraten: 14,9 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 13 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 248 kcal - Vetten: 15 g - Koolhydraten: 14,9 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 13 g
Frans
Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Gerookt | Bio
Delhaize Zalm | Gerookt | Bio
140 gr
-25%
Bio
    5
    99
    €7,99
    Foreleieren
    Gabriel Foreleieren
    50 gr
    4
    49
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Kruiden | Bieslook
    Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Broodjes | Glutenvrij
    Schär Broodjes | Glutenvrij
    3 × 350 gr
    2de tegen -50%
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    5
    49
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €35,98