Recept zoekresultatenYoghurtijs met pistachenoten
Delhaize logo
  • Yoghurtijs met pistachenoten
    C

Yoghurtijs met pistachenoten

Yoghurtijs met pistachenotenC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g Turkse yoghurt
  • 90 g gepelde ongezouten pistaches
  • 50 g vloeibare yoghurt
  • 1 eiwit
  • 90 g gepelde ongezouten pistaches
  • 500 g Turkse yoghurt
  • 50 g vloeibare yoghurt
  • 1 eiwit
  • 500 g Turkse yoghurt
  • 90 g gepelde ongezouten pistaches
  • 50 g vloeibare yoghurt
  • 1 eiwit
  • 90 g gepelde ongezouten pistaches
  • 500 g Turkse yoghurt
  • 50 g vloeibare yoghurt
  • 1 eiwit

Begin met koken

: Bereiding: 15 min. - Rusttijd: 1 nacht - Invriestijd: 10 uur
1
De dag ervoor: leg een propere doek in een zeef op een groot diep bord. Giet de yoghurt erin, plooi de doek op de yoghurt en laat een nacht uitlekken.
2
De dag erna: mix de pistachenoten fijn met een keukenrobot. Bewaar 4 soeplepels pistachenoten voor de versiering, voeg de uitgelekte yoghurt en de honing toe in de kom van de robot. Proef en voeg eventueel honing toe. Giet de mengeling in een slakom.
3
Klop het eiwit stijf en voeg de yoghurt toe door voorzichtig te mengen.
4
Giet in een plastic pot, dek af en plaats het 2 uur in de diepvriezer. Mix in de keukenrobot, giet het ijs opnieuw in de plastic pot, dek af en vries 6 uur in. Haal voor het serveren door de mixer.
5
Op het bord: strooi de gehakte pistachenoten ter versiering op het ijs
1
De dag ervoor: leg een propere doek in een zeef op een groot diep bord. Giet de yoghurt erin, plooi de doek op de yoghurt en laat een nacht uitlekken.
2
De dag erna: mix de pistachenoten fijn met een keukenrobot. Bewaar 4 soeplepels pistachenoten voor de versiering, voeg de uitgelekte yoghurt en de honing toe in de kom van de robot. Proef en voeg eventueel honing toe. Giet de mengeling in een slakom.
3
Klop het eiwit stijf en voeg de yoghurt toe door voorzichtig te mengen.
4
Giet in een plastic pot, dek af en plaats het 2 uur in de diepvriezer. Mix in de keukenrobot, giet het ijs opnieuw in de plastic pot, dek af en vries 6 uur in. Haal voor het serveren door de mixer.
5
Op het bord: strooi de gehakte pistachenoten ter versiering op het ijs
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 740; energie (kCal): 178; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 598,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 740; energie (kCal): 178; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 598,08
Vegetarisch
Kids
Overig
Zomer
Dessert

Deze recepten kan je ook leuk vinden