1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water. Snijd het witloof fijn, besprenkel het met een scheutje citroensap en bak het 15 min. op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Ze moeten een beetje karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout.
2
Doe de burgers in een grote pan zonder vetstof en bak ze aan beide kanten goudbruin op een matig vuur.
3
Giet de gekookte aardappelen af en doe ze terug in de pot, weg van het vuur. Voeg de warme melk toe en pureer ze met een pureestamper. Voeg daarna het witloof toe, meng goed en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot (naar eigen smaak).
4
Serveer de witloofstoemp warm, samen met de burgers. Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten!
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water. Snijd het witloof fijn, besprenkel het met een scheutje citroensap en bak het 15 min. op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Ze moeten een beetje karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout.
2
Doe de burgers in een grote pan zonder vetstof en bak ze aan beide kanten goudbruin op een matig vuur.
3
Giet de gekookte aardappelen af en doe ze terug in de pot, weg van het vuur. Voeg de warme melk toe en pureer ze met een pureestamper. Voeg daarna het witloof toe, meng goed en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot (naar eigen smaak).
4
Serveer de witloofstoemp warm, samen met de burgers. Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten!