Gemakkelijk
Als je voor eens en altijd de beste stoverij ooit wil maken.
- Snijd de ajuinen fijn.
- Smelt de helft van de boter in een pan en bak het vlees aan alle zijden bruin. Kruid met stoofvleeskruiden.
- Smelt de andere helft van de boter in een kookpot en stoof er de ajuinen in. Voeg er na 5 min. het gebakken stoofvlees aan toe, samen met de tijm, laurier. Giet het bier erover en voeg de kalfsfond toe. Smeer een boterham met mosterd en leg hem op het vlees. Laat op een matig vuur 2 uur garen.
- Bak in een pan het spek aan en voeg toe aan de stoverij.
- Snijd de champignons in 2 of – als ze groot zijn – in 4. Bak ze in het overgebleven vet van het spek. Voeg indien nodig nog wat vetstof toe. Voeg ook de champignons toe aan de stoverij. Laat nog een halfuurtje sudderen en controleer dan of het vlees zacht is. Zo niet, laat nog even verder garen.
- Bind de saus met de bruine roux en laat een tweetal minuten koken.
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de aardappelblokjes goudbruin. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Schil de appelen en snijd in stukjes. Smelt de boter in een pot en voeg er de appelstukjes aan toe. Stoof in 20 minuten gaar op een zacht vuurtje. Roer regelmatig eens.
Stoofvlees van bij ons
Het stoofvlees bij Delhaize komt van het Belgisch witblauwrund. Uitzonderlijk mals, sappig en mager vlees dat afkomstig is van boerderijen die zorgen voor het welzijn van de dieren. Delhaize werkt rechtstreeks samen met Belgische boeren om tussenpersonen zoveel mogelijk te beperken. Dit noemen we ‘de korte toeleveringsketen’.
Bintjes: al generaties lang gastronomisch genot!
De bintjes van Delhaize zijn afkomstig van Belgische boeren die deze aardappel al generaties lang produceren. En daar worden we altijd blij van! Zowel in frietjes- als in pureevorm.