Gemakkelijk
Als je alles uit de kast wil halen voor een vakantiegevoel.
- Ontdooi en pel de garnaalstaarten.
- Breng voor elke eenheid rijst 1,5 eenheid water aan de kook. Laat de rijst 10 minuten koken onder gesloten deksel tot het water volledig is opgenomen.
- Verwarm de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan of wok. Bak de garnaalstaarten 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de rest van de olijfolie en de wokgroenten toe. Roerbak alles samen gedurende 5 minuten. Dan voeg je de curry-mangokruiden toe. Bak kort mee.
- Voeg de kokosmelk toe en laat alles nog 2 minuten verder garen op een zacht vuur. Verfris met het sap van 1 limoen. Hak de helft van de koriander en voeg toe. Tip: Nog wat koriander over? Knip ze fijn in een bakje voor ijsblokjes en vries ze in.
- Maak bordjes met rijst en curry. Werk af met verse koriander en extra limoen. Zet op tafel en word helemaal zen.
What the hack!
Plastic doosje + nat velletje keukenrol + kruiden = kruiden die laaaaaang vers blijven
Dàg plastic, hallo papier
Verse kruiden in papieren verpakking + pot van gerecycleerd materiaal = 9 ton plastic per jaar minder.
Oosterse magie in een potje
Krijg jij je curry nooit zoals bij de Thai? Deze kruidenmix moet je hebben. Hij is zowel fruitig als pittig dankzij de mango en gember. Ideaal bij kip, gehakt, en rijstschotels zoals deze rode curry.