1
Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik er enkele keren in met een vork en laat 10 min. goudbruin worden in de oven (voorverwarmd op 180°C – th. 6). Verlaag dan de temperatuur van de oven tot 150°C (th. 5).
2
Klop de boter en de suiker tot een lichte en smeuïge mengeling. Voeg er het amandelpoeder, de eieren, het vanillestokje, de gezeefde bloem en de grappa bij zodat je een glad deeg bekomt.
3
Verwijder de steeltjes van de vijgen en maak er bovenaan kruisvormige insnijdingen in.
4
Giet de frangipane op de taartbodem en druk de vijgen er zachtjes in met de insnijdingen naar boven.
5
Hak de amandelen grof en strooi ze over de taart. Voeg de tijmblaadjes toe en laat 1 uur bakken in de oven.
6
Bestrooi met de geraspte sinaasappelschil, haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
1
Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik er enkele keren in met een vork en laat 10 min. goudbruin worden in de oven (voorverwarmd op 180°C – th. 6). Verlaag dan de temperatuur van de oven tot 150°C (th. 5).
2
Klop de boter en de suiker tot een lichte en smeuïge mengeling. Voeg er het amandelpoeder, de eieren, het vanillestokje, de gezeefde bloem en de grappa bij zodat je een glad deeg bekomt.
3
Verwijder de steeltjes van de vijgen en maak er bovenaan kruisvormige insnijdingen in.
4
Giet de frangipane op de taartbodem en druk de vijgen er zachtjes in met de insnijdingen naar boven.
5
Hak de amandelen grof en strooi ze over de taart. Voeg de tijmblaadjes toe en laat 1 uur bakken in de oven.
6
Bestrooi met de geraspte sinaasappelschil, haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.