Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVerrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
Delhaize logo
  • Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 bloemkool
  • 1 bokaal schaaldierenfond
  • fleur de sel
  • 1 potje haringkaviaar
  • 2 blaadjes gelatine
  • peper
  • 2 takjes dille
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 bloemkool
  • 1 bokaal schaaldierenfond
  • fleur de sel
  • 1 potje haringkaviaar
  • 2 blaadjes gelatine
  • peper
  • 2 takjes dille

Begin met koken

1
Maak de bloemkool schoon en laat ze koken in een pan met licht gezouten water tot ze gaar is.
2
Laat vervolgens uitlekken en leg in een kom met een lepel citroensap. Mix tot een licht vloeibare en gladde puree.
3
Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast om af te koelen.
4
Meng de tomatenpuree en de schaaldierenfond in een steelpan. Laat 10 minuten koken en giet door een puntzeef.
5
Laat de gelatine smelten in een kom water. Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de schaaldierenjus.
6
Verwarm en meng voortdurend, zodat de gelatine volledig smelt. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de haringeitjes over de glaasjes. Giet er de schaaldierenfond voorzichtig in (de viseitjes moeten op de bodem blijven).
8
Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.
9
Schep er net voor het opdienen heel voorzichtig twee eetlepels bloemkoolpuree op.
10
Versier met een takje dille. Dien onmiddellijk op met een sneetje bruin brood.
1
Maak de bloemkool schoon en laat ze koken in een pan met licht gezouten water tot ze gaar is.
2
Laat vervolgens uitlekken en leg in een kom met een lepel citroensap. Mix tot een licht vloeibare en gladde puree.
3
Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast om af te koelen.
4
Meng de tomatenpuree en de schaaldierenfond in een steelpan. Laat 10 minuten koken en giet door een puntzeef.
5
Laat de gelatine smelten in een kom water. Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de schaaldierenjus.
6
Verwarm en meng voortdurend, zodat de gelatine volledig smelt. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de haringeitjes over de glaasjes. Giet er de schaaldierenfond voorzichtig in (de viseitjes moeten op de bodem blijven).
8
Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.
9
Schep er net voor het opdienen heel voorzichtig twee eetlepels bloemkoolpuree op.
10
Versier met een takje dille. Dien onmiddellijk op met een sneetje bruin brood.
Nutritionele informatie
Energie: 64 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Haringparels
1 potje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tomatenpulp | Basilicum
Delhaize Tomatenpulp | Basilicum
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Bloemkool
Delhaize Bloemkool
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Visfumet
North Sea Chefs Visfumet
400 gr
3
99
Voedingsgelatine | 9 blaadjes
Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
17 gr
2
29
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€12,21