Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVelouté van witte boontjes met knapperig spek
Delhaize logo
  • Velouté van witte boontjes met knapperig spek

Velouté van witte boontjes met knapperig spek

Velouté van witte boontjes met knapperig spek
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g witte ("lingot") bioboontjes
  • 1 lookbol
  • 50 g gerookt spek
  • 1,2 l kippenfond
  • 1 takje tijm
  • olijfolie
  • peper
  • 2 takjes selderij
  • 2 wortelen
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • 1 bosje jonge ui
  • 4 dikke stukken hoevespek
  • 1 cm verse gember
  • 5 cm prei
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 mespunt korianderzaadjes
  • 500 g witte ("lingot") bioboontjes
  • 1 lookbol
  • 50 g gerookt spek
  • 1,2 l kippenfond
  • 1 takje tijm
  • olijfolie
  • peper
  • 2 takjes selderij
  • 2 wortelen
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • 1 bosje jonge ui
  • 4 dikke stukken hoevespek
  • 1 cm verse gember
  • 5 cm prei
  • 1 kruidentuiltje

Begin met koken

: 2 uur 10 minuten (24 uur vooraf voor de boontjes) + 15 min. kooktijd
1
Laat de witte boontjes 24 uur weken in koud water met het natriumbicarbonaat. Giet daarna het water weg.
2
Dompel de boontjes, de knoflookbol, het spek, de tijm, de wortel, de jonge ui en het takje selder onder in een pan met de gevogeltebouillon. Laat ± 1 uur koken op een zacht vuurtje.
3
Zodra de boontjes gaar zijn, verwijder je het spek, de tijm, de wortel, de selder en de look. Mix alles.
4
Wat het spek betreft: doe alle ingrediënten in een pan, overgiet met water en laat afgedekt koken gedurende 2 uur. Zodra het spek goed zacht is, laat je het uitlekken en laat je de kanten in olijfolie bruin bakken in een hete pan.
5
Kies diepe borden; schenk eerst de velouté in. Het spek komt erop met zijn knapperige zijde en een jonge, gekaramelliseerde ui er bovenop.
1
Laat de witte boontjes 24 uur weken in koud water met het natriumbicarbonaat. Giet daarna het water weg.
2
Dompel de boontjes, de knoflookbol, het spek, de tijm, de wortel, de jonge ui en het takje selder onder in een pan met de gevogeltebouillon. Laat ± 1 uur koken op een zacht vuurtje.
3
Zodra de boontjes gaar zijn, verwijder je het spek, de tijm, de wortel, de selder en de look. Mix alles.
4
Wat het spek betreft: doe alle ingrediënten in een pan, overgiet met water en laat afgedekt koken gedurende 2 uur. Zodra het spek goed zacht is, laat je het uitlekken en laat je de kanten in olijfolie bruin bakken in een hete pan.
5
Kies diepe borden; schenk eerst de velouté in. Het spek komt erop met zijn knapperige zijde en een jonge, gekaramelliseerde ui er bovenop.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Prei
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
720 gr
2de tegen -50%
3
55
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
2 × 100 gr
2
25
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Bicarbonaat
La Baleine Bicarbonaat
400 gr
3
45
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€31,53