1
Laat de witte boontjes 24 uur weken in koud water met het natriumbicarbonaat. Giet daarna het water weg.
2
Dompel de boontjes, de knoflookbol, het spek, de tijm, de wortel, de jonge ui en het takje selder onder in een pan met de gevogeltebouillon. Laat ± 1 uur koken op een zacht vuurtje.
3
Zodra de boontjes gaar zijn, verwijder je het spek, de tijm, de wortel, de selder en de look. Mix alles.
4
Wat het spek betreft: doe alle ingrediënten in een pan, overgiet met water en laat afgedekt koken gedurende 2 uur. Zodra het spek goed zacht is, laat je het uitlekken en laat je de kanten in olijfolie bruin bakken in een hete pan.
5
Kies diepe borden; schenk eerst de velouté in. Het spek komt erop met zijn knapperige zijde en een jonge, gekaramelliseerde ui er bovenop.
1
Laat de witte boontjes 24 uur weken in koud water met het natriumbicarbonaat. Giet daarna het water weg.
2
Dompel de boontjes, de knoflookbol, het spek, de tijm, de wortel, de jonge ui en het takje selder onder in een pan met de gevogeltebouillon. Laat ± 1 uur koken op een zacht vuurtje.
3
Zodra de boontjes gaar zijn, verwijder je het spek, de tijm, de wortel, de selder en de look. Mix alles.
4
Wat het spek betreft: doe alle ingrediënten in een pan, overgiet met water en laat afgedekt koken gedurende 2 uur. Zodra het spek goed zacht is, laat je het uitlekken en laat je de kanten in olijfolie bruin bakken in een hete pan.
5
Kies diepe borden; schenk eerst de velouté in. Het spek komt erop met zijn knapperige zijde en een jonge, gekaramelliseerde ui er bovenop.