Recept zoekresultatenVegetarische burgers met frietjes van zoete aardappel
Delhaize logo
  • Vegetarische burgers met frietjes van zoete aardappel

Vegetarische burgers met frietjes van zoete aardappel

Vegetarische burgers met frietjes van zoete aardappel
Makkelijk
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 biologische groenteburgers
  • 1 kg bio zoete aardappelen
  • 3 grote biotomaten
  • 1 bussel waterkers
  • 1 zakje jonge scheuten van bio groene sla
  • 1 kleine rode bio-ui
  • 2 el bio citroensap
  • 1 schaal “Hummus Béarnaise” Canapé
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • 4 biologische groenteburgers
  • 1 kg bio zoete aardappelen
  • 3 grote biotomaten
  • 1 bussel waterkers
  • 1 zakje jonge scheuten van bio groene sla
  • 1 kleine rode bio-ui
  • 2 el bio citroensap
  • 1 schaal “Hummus Béarnaise” Canapé
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • 6 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snij de ongeschilde (maar goed geborstelde!) zoete-aardappelen zoals frietjes. Meng ze met 3 eetlepels olijfolie op de bakplaat bedekt met bakpapier. Verspreid ze goed, doe er peper en zout bij en bak ze 25 minuten in de oven.
2
Snij ondertussen 8 mooie ringen in de tomaten en leg ze apart. Snij de rest in vier en doe ze in een slakom. Verwijder de blaadjes van de stelen van de waterkers, leg een handvol apart en doe de rest in de kom. Voeg de jonge scheuten van groene sla toe en laat staan.
3
Hak de rode ui fijn.
4
Bak de groenteburgers goudbruin in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Snij de hamburgerbroodjes open en verwarm ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Leg op elk broodje 1 burger, 2 tomatenringen, béarnaise-hummus, rode ui en waterkers. Meng de salade met 2 eetlepels olijfolie, citroensap en zout. Serveer direct met de zoete aardappelfrietjes.
1
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snij de ongeschilde (maar goed geborstelde!) zoete-aardappelen zoals frietjes. Meng ze met 3 eetlepels olijfolie op de bakplaat bedekt met bakpapier. Verspreid ze goed, doe er peper en zout bij en bak ze 25 minuten in de oven.
2
Snij ondertussen 8 mooie ringen in de tomaten en leg ze apart. Snij de rest in vier en doe ze in een slakom. Verwijder de blaadjes van de stelen van de waterkers, leg een handvol apart en doe de rest in de kom. Voeg de jonge scheuten van groene sla toe en laat staan.
3
Hak de rode ui fijn.
4
Bak de groenteburgers goudbruin in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Snij de hamburgerbroodjes open en verwarm ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Leg op elk broodje 1 burger, 2 tomatenringen, béarnaise-hummus, rode ui en waterkers. Meng de salade met 2 eetlepels olijfolie, citroensap en zout. Serveer direct met de zoete aardappelfrietjes.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Maxi burger
Harrys Maxi burger
510 gr
3
49
Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Jonge sla
Delhaize Jonge sla
45 gr
0
89
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Hummus
Delhaize Hummus
200 gr
2+1 gratis
2
19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Totaal:
€18,54

Deze recepten kan je ook leuk vinden