1
Maak een lijnzaadei: meng de lijnzaadjes in een kleine kom met 2 of 3 el water. Laat 10 min. rusten.
2
Snijd de geschilde en ontpitte butternut in blokjes en stoom ze 15 min. (of meng ze met ½ el olijfolie en bak ze in de oven op 180°C).
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelpoeder in een slakom of in de beker van de keukenrobot met de bloem, 1/2 kl zout en 1 el rietsuiker. Voeg het ‘lijnzaadei’ toe en 4 el water; kneed tot een soepel en homogeen deeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit met een deegrol. Bekleed de bodem van een kleine taartvorm (22 of 24 cm diameter) met een schijf bakpapier en leg er het uitgerolde deeg op. Kartel de randen als je een gladde bakvorm gebruikt. Bedek het deeg met bakpapier, voeg bakparels toe (of droge bonen) en bak 10 min. in de oven.
4
Mix 500 g gekookte butternutblokjes, de zijden tofu, de amandelpasta, de ahornsiroop, het maiszetmeel, 1/2 kl zout en de speculaaskruiden in een slakom tot een gladde crème.
5
Giet de crème op de taartbodem en schuif 25 min. in de oven (180°C). Laat afkoelen.
6
Smelt 50 g rietsuiker in een braadpan met 1 el water. Voeg de cashewnoten toe en fruit ze tot ze gekaramelliseerd zijn. Giet op een vel bakpapier en laat volledig afkoelen.
7
Hak de cashewnoten net voor het opdienen grof en verdeel ze over de taart. Zet de ahornsiroop op tafel voor de lekkerbekken!
1
Maak een lijnzaadei: meng de lijnzaadjes in een kleine kom met 2 of 3 el water. Laat 10 min. rusten.
2
Snijd de geschilde en ontpitte butternut in blokjes en stoom ze 15 min. (of meng ze met ½ el olijfolie en bak ze in de oven op 180°C).
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelpoeder in een slakom of in de beker van de keukenrobot met de bloem, 1/2 kl zout en 1 el rietsuiker. Voeg het ‘lijnzaadei’ toe en 4 el water; kneed tot een soepel en homogeen deeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit met een deegrol. Bekleed de bodem van een kleine taartvorm (22 of 24 cm diameter) met een schijf bakpapier en leg er het uitgerolde deeg op. Kartel de randen als je een gladde bakvorm gebruikt. Bedek het deeg met bakpapier, voeg bakparels toe (of droge bonen) en bak 10 min. in de oven.
4
Mix 500 g gekookte butternutblokjes, de zijden tofu, de amandelpasta, de ahornsiroop, het maiszetmeel, 1/2 kl zout en de speculaaskruiden in een slakom tot een gladde crème.
5
Giet de crème op de taartbodem en schuif 25 min. in de oven (180°C). Laat afkoelen.
6
Smelt 50 g rietsuiker in een braadpan met 1 el water. Voeg de cashewnoten toe en fruit ze tot ze gekaramelliseerd zijn. Giet op een vel bakpapier en laat volledig afkoelen.
7
Hak de cashewnoten net voor het opdienen grof en verdeel ze over de taart. Zet de ahornsiroop op tafel voor de lekkerbekken!