Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVegan chocomousse met kastanjes
Delhaize logo
  • Vegan chocomousse met kastanjes
    C

Vegan chocomousse met kastanjes

door Line Couvreur
Vegan chocomousse met kastanjesC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 4 geglaceerde kastanjes
  • 100 g kastanjecrème met vanille
  • 200 g pure chocolade
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 4 geglaceerde kastanjes
  • 100 g kastanjecrème met vanille
  • 200 g pure chocolade

Begin met koken

: 20 min. (+ 4 u koeltijd)
1
Laat de kikkererwten goed uitlekken: hun vocht (aquafaba) is de basis van dit recept. Het blik bevat ± 150 g vocht (hetzelfde gewicht als de chocolade). Klop het net als eiwitten tot schuim. (Bewaar de kikkererwten in de koelkast voor een gezouten bereiding naar keuze: soep, hummus, salade …)
2
Smelt 150 g gehakte chocolade au bain-marie (of in de microgolfoven op 600 W). Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig onder de meringue. Verdeel over 4 glazen of 4 coupes en duw er 3 geglaceerde kastanjes in stukken in. Dek af en laat minstens 4 u in de koelkast opstijven (bij voorkeur een hele nacht).
3
Doe de kastanjecrème in een spuitzak en dresseer ze op de chocomousses. Snijd 50 g chocolade en 1 geglaceerde kastanje in schilfers voor de afwerking. Dien koel op.
1
Laat de kikkererwten goed uitlekken: hun vocht (aquafaba) is de basis van dit recept. Het blik bevat ± 150 g vocht (hetzelfde gewicht als de chocolade). Klop het net als eiwitten tot schuim. (Bewaar de kikkererwten in de koelkast voor een gezouten bereiding naar keuze: soep, hummus, salade …)
2
Smelt 150 g gehakte chocolade au bain-marie (of in de microgolfoven op 600 W). Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig onder de meringue. Verdeel over 4 glazen of 4 coupes en duw er 3 geglaceerde kastanjes in stukken in. Dek af en laat minstens 4 u in de koelkast opstijven (bij voorkeur een hele nacht).
3
Doe de kastanjecrème in een spuitzak en dresseer ze op de chocomousses. Snijd 50 g chocolade en 1 geglaceerde kastanje in schilfers voor de afwerking. Dien koel op.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 258 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 31,9 g - Vezels: 6,3 g - Eiwitten: 5,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 258 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 31,9 g - Vezels: 6,3 g - Eiwitten: 5,5 g
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kikkererwten
Hak Kikkererwten
215 gr
2de tegen -50%
2
59
Kastanjepuree
Altesse Kastanjepuree
300 gr
4
75
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    6
    65
    Totaal:
    €20,64