Recept zoekresultatenVarkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus
Delhaize logo
  • Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 110 g boter
  • 3 el zure room
  • 1/2 kl gedroogde salie
  • 2 gehakte sjalotten
  • 400 g oesterzwammen
  • 20 cl rode wijn type Madiran
  • 1 takje tijm
  • 4 varkenshaasjes
  • 400 g worteltjes
  • 20 cl vleesfond
  • 110 g boter
  • 3 el zure room
  • 1/2 kl gedroogde salie
  • 2 gehakte sjalotten
  • 400 g oesterzwammen
  • 20 cl rode wijn type Madiran
  • 1 takje tijm
  • 4 varkenshaasjes
  • 400 g worteltjes
  • 20 cl vleesfond

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op stand th 6 (180 °C).
2
Wrijf de varkenshaasjes rondom in met peper en zout.
3
Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad het vlees, gedurende 2 tot 3 min aan alle kanten.
4
Bestrooi met de verkruimelde tijm en de salie. Schik de varkenshaasjes op een bakplaat.
5
Overgiet met de boter waarin het vlees werd gebraden, bestrooi met de gehakte sjalotten en laat nog 15 min in een hete oven braden.
6
Maak de oesterzwammen schoon en fruit ze gedurende 5 min in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout.
7
Houd de gebraden varkenshaasjes warm. Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en vang het vocht op in een kleine steelpan.
8
Voeg hier de vleesbouillon en de wijn bij, en laat alles tot de helft inkoken.
9
Kook de wortelen in gezouten kokend water en plet ze tot een fijn mengsel.
10
Voeg er de room en de boter bij en breng op smaak met peper en zout.
11
Verwarm op een zacht vuurtje.
12
Breng eventueel nog verder op smaak en giet dit mengsel over de varkenshaasjes.
13
Schik de oesterzwammen op de schotel en dien op met de wortelpuree. Serveer eventueel met gebakken aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op stand th 6 (180 °C).
2
Wrijf de varkenshaasjes rondom in met peper en zout.
3
Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad het vlees, gedurende 2 tot 3 min aan alle kanten.
4
Bestrooi met de verkruimelde tijm en de salie. Schik de varkenshaasjes op een bakplaat.
5
Overgiet met de boter waarin het vlees werd gebraden, bestrooi met de gehakte sjalotten en laat nog 15 min in een hete oven braden.
6
Maak de oesterzwammen schoon en fruit ze gedurende 5 min in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout.
7
Houd de gebraden varkenshaasjes warm. Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en vang het vocht op in een kleine steelpan.
8
Voeg hier de vleesbouillon en de wijn bij, en laat alles tot de helft inkoken.
9
Kook de wortelen in gezouten kokend water en plet ze tot een fijn mengsel.
10
Voeg er de room en de boter bij en breng op smaak met peper en zout.
11
Verwarm op een zacht vuurtje.
12
Breng eventueel nog verder op smaak en giet dit mengsel over de varkenshaasjes.
13
Schik de oesterzwammen op de schotel en dien op met de wortelpuree. Serveer eventueel met gebakken aardappelen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
Delhaize Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
25 cl
3
39
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
11 gr
2de tegen -40%
2
95
Fijngesneden sjalot
Delhaize Fijngesneden sjalot
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
99
oesterzwammen | Belgisch | Bio
Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
2 × 200 gr
Bio
    2
    99
    Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    75 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2de tegen -40%
    2
    75
    Ardens gebraad | Sneden
    Delhaize Ardens gebraad | Sneden
    +/- 210 gr
    +/-€
    2
    99
    Wortelen | Fijn
    Delhaize Wortelen | Fijn
    500 gr
    1
    99
    Fond | Rund
    Fundo Fond | Rund
    20 cl
    2de tegen -60%
    3
    79

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    39
    Totaal:
    +/-€29,82

    Deze recepten kan je ook leuk vinden