Recept zoekresultatenValse tabouleh van echte bloemkool
Delhaize logo
  • Valse tabouleh van echte bloemkool
    A

Valse tabouleh van echte bloemkool

Valse tabouleh van echte bloemkoolA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 bloemkool
  • 250 g kleine datterinotomaten
  • 240 g gekookte kikkererwten (netto uitgelekt gewicht)
  • 50 g Superfood mix voor salades (selectie van pitten, rozijnen en bessen)
  • 50 g kalamata-olijven
  • 1 citroen (het sap)
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 6 takjes munt
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1/2 bloemkool
  • 250 g kleine datterinotomaten
  • 240 g gekookte kikkererwten (netto uitgelekt gewicht)
  • 50 g Superfood mix voor salades (selectie van pitten, rozijnen en bessen)
  • 50 g kalamata-olijven
  • 1 citroen (het sap)
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 6 takjes munt
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. koeltijd
1
Verdeel de bloemkool in stukken: rasp die met de grove kant van de rasp of hak ze fijn in de elektrische hakmolen. Doe het resultaat in een slakom.
2
Spoel de kikkererwten langdurig onder koud water en laat uitlekken. Voeg ze daarna bij in de slakom
3
Voeg er het sap van de citroen, de olijfolie, de fijngehakte kruiden, de olijven, de Superfood mix en de in tweeën gesneden tomaten aan toe. Strooi er wat zout over en meng grondig door elkaar.
4
Dek af en zet gedurende minstens 30 min. in de koelkast vooraleer je serveert.
1
Verdeel de bloemkool in stukken: rasp die met de grove kant van de rasp of hak ze fijn in de elektrische hakmolen. Doe het resultaat in een slakom.
2
Spoel de kikkererwten langdurig onder koud water en laat uitlekken. Voeg ze daarna bij in de slakom
3
Voeg er het sap van de citroen, de olijfolie, de fijngehakte kruiden, de olijven, de Superfood mix en de in tweeën gesneden tomaten aan toe. Strooi er wat zout over en meng grondig door elkaar.
4
Dek af en zet gedurende minstens 30 min. in de koelkast vooraleer je serveert.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 665; energie (kCal): 161; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 453,05
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 665; energie (kCal): 161; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 453,05
Vegan
Brunch
Overig
Herfst
Lunch