⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTournedos, choronsaus
Delhaize logo
  • Tournedos, choronsaus

Tournedos, choronsaus

Tournedos, choronsaus
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 125 g boter + voor het bakken van het vlees
  • 2 el dragon
  • 5 cl dragonazijn
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 8 geplette witte peperkorrels
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sjalot
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 4 tournedos
  • peper en zout
  • 125 g boter + voor het bakken van het vlees
  • 2 el dragon
  • 5 cl dragonazijn
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 8 geplette witte peperkorrels
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sjalot
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 4 tournedos
  • peper en zout

Begin met koken

1
Warm de azijn en de witte wijn op in een steelpan. Hak de sjalot(ten) en de dragon fijn. Voeg het laurierblad, de peperkorrels en de fijngehakte sjalot(ten) toe en laat voor 2/3 inkoken.
2
Laat afkoelen en giet door een fijne zeef. Klop de eierdooiers in een warmwaterbad met het ingekookte mengsel op basis van azijn. Laat indikken, terwijl je blijft kloppen, zodat een vloeibare en homogene bereiding ontstaat.
3
Voeg geleidelijk de boter in stukjes toe, gevolgd door de tomatenpuree, de kruiden, zout en peper. Meng alles grondig, neem van het vuur en zet opzij.
4
Laat boter smelten in een grote pan met dikke bodem, bak de tournedos goudbruin op hoog vuur en laat nog 2 min. aan weerszijden bakken.
5
Bestrooi met zout en peper en dien meteen op. Serveer de choronsaus apart.
1
Warm de azijn en de witte wijn op in een steelpan. Hak de sjalot(ten) en de dragon fijn. Voeg het laurierblad, de peperkorrels en de fijngehakte sjalot(ten) toe en laat voor 2/3 inkoken.
2
Laat afkoelen en giet door een fijne zeef. Klop de eierdooiers in een warmwaterbad met het ingekookte mengsel op basis van azijn. Laat indikken, terwijl je blijft kloppen, zodat een vloeibare en homogene bereiding ontstaat.
3
Voeg geleidelijk de boter in stukjes toe, gevolgd door de tomatenpuree, de kruiden, zout en peper. Meng alles grondig, neem van het vuur en zet opzij.
4
Laat boter smelten in een grote pan met dikke bodem, bak de tournedos goudbruin op hoog vuur en laat nog 2 min. aan weerszijden bakken.
5
Bestrooi met zout en peper en dien meteen op. Serveer de choronsaus apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundvlees Tournedos
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Azijn | Appel-Honing
Taste of Inspirations Azijn | Appel-Honing
25 cl
2
19
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Tomaten | Puree
Delhaize Tomaten | Puree
3 x 70 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€22,77