Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTonijnkroon à la niçoise
Delhaize logo
  • Tonijnkroon à la niçoise

Tonijnkroon à la niçoise

Tonijnkroon à la niçoise
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 306 g tonijn in olijfolie (uitgelekt gewicht)
  • cayennepeper
  • 1/2 citroen
  • 1 kg dikke bloemige aardappelen
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 3 el ketchup
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g mayonaise met olijfolie
  • peper
  • sla, tomaten en olijven voor de afwerking
  • 306 g tonijn in olijfolie (uitgelekt gewicht)
  • cayennepeper
  • 1/2 citroen
  • 1 kg dikke bloemige aardappelen
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 3 el ketchup
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g mayonaise met olijfolie
  • peper
  • sla, tomaten en olijven voor de afwerking

Begin met koken

1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar in lichtgezouten kokend water in 15 à 20 min. Giet af, stamp fijn tot puree en laat afkoelen.
2
Doe de uitgelekte tonijn in een smalle kom, voeg de geperste knoflookteentjes en mayonaise toe. Mix tot een glad mengsel.
3
Schep bij de aardappelpuree, voeg ketchup toe, sap van de ½ citroen, peterselie en cayennepeper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een ringvorm met cellofaan, schep er de bereiding in en druk goed aan. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
5
Neem voorzichtig uit de vorm en dien fris op, versierd met sla, tomaten en olijven. Lekker met de rauwkostsalsa.
1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar in lichtgezouten kokend water in 15 à 20 min. Giet af, stamp fijn tot puree en laat afkoelen.
2
Doe de uitgelekte tonijn in een smalle kom, voeg de geperste knoflookteentjes en mayonaise toe. Mix tot een glad mengsel.
3
Schep bij de aardappelpuree, voeg ketchup toe, sap van de ½ citroen, peterselie en cayennepeper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een ringvorm met cellofaan, schep er de bereiding in en druk goed aan. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
5
Neem voorzichtig uit de vorm en dien fris op, versierd met sla, tomaten en olijven. Lekker met de rauwkostsalsa.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch,Picknick
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Visconserven | Tonijn met Groenten
First State Visconserven | Tonijn met Groenten
2 × 185 gr
2de tegen -50%
3
29
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Squeeze Mayonaise | Original | 250 ml
    Hellmann's Squeeze Mayonaise | Original | 250 ml
    25 cl
    2
    95
    Trostomaten | Bio
    Delhaize Trostomaten | Bio
    500 gr
    Bio
      3
      49

      Reeds in je keuken

      Ketchup | Tomato | Topdown
      Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
      22 cl
      1
      95
      Kruiden | Peper | Smaakvol
      Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      €26,93

      Deze recepten kan je ook leuk vinden