1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar in lichtgezouten kokend water in 15 à 20 min. Giet af, stamp fijn tot puree en laat afkoelen.
2
Doe de uitgelekte tonijn in een smalle kom, voeg de geperste knoflookteentjes en mayonaise toe. Mix tot een glad mengsel.
3
Schep bij de aardappelpuree, voeg ketchup toe, sap van de ½ citroen, peterselie en cayennepeper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een ringvorm met cellofaan, schep er de bereiding in en druk goed aan. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
5
Neem voorzichtig uit de vorm en dien fris op, versierd met sla, tomaten en olijven. Lekker met de rauwkostsalsa.
1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar in lichtgezouten kokend water in 15 à 20 min. Giet af, stamp fijn tot puree en laat afkoelen.
2
Doe de uitgelekte tonijn in een smalle kom, voeg de geperste knoflookteentjes en mayonaise toe. Mix tot een glad mengsel.
3
Schep bij de aardappelpuree, voeg ketchup toe, sap van de ½ citroen, peterselie en cayennepeper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een ringvorm met cellofaan, schep er de bereiding in en druk goed aan. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
5
Neem voorzichtig uit de vorm en dien fris op, versierd met sla, tomaten en olijven. Lekker met de rauwkostsalsa.