Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTomaten gevuld met een salade van rijst en zalm
Delhaize logo
  • Tomaten gevuld met een salade van rijst en zalm

Tomaten gevuld met een salade van rijst en zalm

Tomaten gevuld met een salade van rijst en zalm
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 6 middelgrote tomaten
  • 250 g zalmfilet
  • 100 zakjes basmatirijst
  • 80 g erwten (diepgevroren)
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el gehakte bieslook (facultatief)
  • peper
  • 6 middelgrote tomaten
  • 250 g zalmfilet
  • 100 zakjes basmatirijst
  • 80 g erwten (diepgevroren)
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el gehakte bieslook (facultatief)
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Snij de tomaten in twee en hol ze uit. Bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
2
Breng een kommetje gezouten water aan de kook. Doe er de rijst in, de erwten en de in blokjes gesneden zalm. Laat 10 min. zacht koken, giet dan af in een vergiet en spoel goed onder koud water.
3
Meng de yoghurt met de mayonaise, de bieslook, het citroensap, peper en zout. Giet deze saus over de rijst en meng goed zodat de zalm in kleine stukjes uiteenvalt. Dep de binnenkant van de halve tomaten droog en vul ze. Serveer koel op een bedje van fijngesneden kropsla, als voor-, hoofd- of buffetgerecht.
1
Snij de tomaten in twee en hol ze uit. Bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
2
Breng een kommetje gezouten water aan de kook. Doe er de rijst in, de erwten en de in blokjes gesneden zalm. Laat 10 min. zacht koken, giet dan af in een vergiet en spoel goed onder koud water.
3
Meng de yoghurt met de mayonaise, de bieslook, het citroensap, peper en zout. Giet deze saus over de rijst en meng goed zodat de zalm in kleine stukjes uiteenvalt. Dep de binnenkant van de halve tomaten droog en vul ze. Serveer koel op een bedje van fijngesneden kropsla, als voor-, hoofd- of buffetgerecht.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Delhaize Tomaten | San Marzano
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmhaasje
Delhaize Zalmhaasje
+/- 250 gr
2de tegen -40%
+/-€
9
62
Rijst | Basmati
Delhaize Rijst | Basmati
4 x 125 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
2de tegen -50%
1
99
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Kruiden | Bieslook
    Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    -10% voor 3
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Mayonaise | Eieren
    Delhaize Mayonaise | Eieren
    465 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Citroensap | Vitamin C
    Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€20,74