1
Na het verwijderen van het vel, snijd de chorizo in blokjes. Meng ze met de koude bouillon en olijfolie in een blender. Breng zachtjes tot koken in een kookpan en bak nog 5 min verder. Giet opnieuw in de blender en meng tot je een homogene saus krijgt.
2
Klop het eigeel en het water. Voeg 130 g bloem en een snufje zout toe tijdens het kloppen. Bewaar in de koelkast.
3
Warm de frituurolie op 180ºC.
4
Schil de broccolistammen, de bieten en de rapen, en snijd ze daarna in fijne sneetjes. Bestrooi de groenten en de kervel met de rest van de bloem. Dop deze snel in het beignetdeeg en doe 3 min in de frituurpan. Laat uitlekken en leg op absorberend papier.
5
Op het bord: serveer de tempura van groenten met de chorizosaus.
1
Na het verwijderen van het vel, snijd de chorizo in blokjes. Meng ze met de koude bouillon en olijfolie in een blender. Breng zachtjes tot koken in een kookpan en bak nog 5 min verder. Giet opnieuw in de blender en meng tot je een homogene saus krijgt.
2
Klop het eigeel en het water. Voeg 130 g bloem en een snufje zout toe tijdens het kloppen. Bewaar in de koelkast.
3
Warm de frituurolie op 180ºC.
4
Schil de broccolistammen, de bieten en de rapen, en snijd ze daarna in fijne sneetjes. Bestrooi de groenten en de kervel met de rest van de bloem. Dop deze snel in het beignetdeeg en doe 3 min in de frituurpan. Laat uitlekken en leg op absorberend papier.
5
Op het bord: serveer de tempura van groenten met de chorizosaus.