Recept zoekresultatenTatin van abrikozen met honing en tijm
Delhaize logo
  • Tatin van abrikozen met honing en tijm
    C

Tatin van abrikozen met honing en tijm

Tatin van abrikozen met honing en tijmC
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 600 g abrikozen
  • 40 g boter
  • 150 g honing
  • 1 plak zanddeeg
  • 2 takjes verse tijm
  • 600 g abrikozen
  • 40 g boter
  • 150 g honing
  • 1 plak zanddeeg
  • 2 takjes verse tijm

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de honing in een ronde, diepe taartvorm en bestrooi met de tijmblaadjes.
3
Halveer de abrikozen en ontpit ze. Leg ze, met de snijkant naar boven, in de vorm. Verdeel er de in kleine stukjes gesneden boter over en bedek alles met de deeglap. Vouw de deegrand naar binnen tussen de vorm en de abrikozen (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt). Bak de taart 40 min. in de warme oven.
4
Wacht 5 min. en zet een taartrooster omgekeerd op de taartvorm en vervolgens een groot bord, ook omgekeerd. Neem alles samen vast en draai in één keer om. Neem de vorm weg.
5
Dien de taart warm op met een bolletje vanille-ijs of met vanillesaus.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de honing in een ronde, diepe taartvorm en bestrooi met de tijmblaadjes.
3
Halveer de abrikozen en ontpit ze. Leg ze, met de snijkant naar boven, in de vorm. Verdeel er de in kleine stukjes gesneden boter over en bedek alles met de deeglap. Vouw de deegrand naar binnen tussen de vorm en de abrikozen (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt). Bak de taart 40 min. in de warme oven.
4
Wacht 5 min. en zet een taartrooster omgekeerd op de taartvorm en vervolgens een groot bord, ook omgekeerd. Neem alles samen vast en draai in één keer om. Neem de vorm weg.
5
Dien de taart warm op met een bolletje vanille-ijs of met vanillesaus.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1352; energie (kCal): 321; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 56,3; suikers (g): 32,4; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 519,06
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1352; energie (kCal): 321; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 56,3; suikers (g): 32,4; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 519,06
Frans
Vegetarisch
Moederdag
Overig
Zomer
Dessert

Deze recepten kan je ook leuk vinden