1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de appelen, snijd ze in schijfjes en verwijder de klokhuizen.
3
Laat de boter smelten in een grote pan, voeg de suiker en het water toe. Roer alles door elkaar en laat op een matig vuur sudderen tot de saus goudgeel en stroperig is. Voeg de appelschijfjes toe en laat 5 min verder koken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.
4
Schik de appelschijfjes in een dichte cirkel, met de bolle zijde naar onder, in een diepe taartvorm of een grote cakevorm (26 cm diameter). Giet de karamel erover en vervolgens het zanddeeg. Vouw de rest van het deeg rond de appelen en de rand van de vorm.
5
Laat gedurende 25 min bakken in de oven. Leg een bord ondersteboven op de vorm, hou alles samen en draai dan in één keer om.
6
Warm of lauw opdienen, met een bolletje vanille-ijs of dikke, verse room.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de appelen, snijd ze in schijfjes en verwijder de klokhuizen.
3
Laat de boter smelten in een grote pan, voeg de suiker en het water toe. Roer alles door elkaar en laat op een matig vuur sudderen tot de saus goudgeel en stroperig is. Voeg de appelschijfjes toe en laat 5 min verder koken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.
4
Schik de appelschijfjes in een dichte cirkel, met de bolle zijde naar onder, in een diepe taartvorm of een grote cakevorm (26 cm diameter). Giet de karamel erover en vervolgens het zanddeeg. Vouw de rest van het deeg rond de appelen en de rand van de vorm.
5
Laat gedurende 25 min bakken in de oven. Leg een bord ondersteboven op de vorm, hou alles samen en draai dan in één keer om.
6
Warm of lauw opdienen, met een bolletje vanille-ijs of dikke, verse room.