Recept zoekresultatenTagliatelle met citroen
Delhaize logo
  • Tagliatelle met citroen
    D

Tagliatelle met citroen

Tagliatelle met citroenD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 40 g boter
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 150 g mascarpone
  • 250 g verse tagliatelle
  • peper
  • 40 g boter
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 150 g mascarpone
  • 250 g verse tagliatelle
  • peper

Begin met koken

1
Was de citroenen en dep ze droog. Schil ze flinterdun en snij de schil verder in fijne reepjes. Leg de schilletjes in een steelpan met kokend water en laat 2 min. sudderen. Giet af en spoel onder koud water.
2
Doe de boter en de mascarpone in een steelpan, breng langzaam aan de kook. Haal meteen van het vuur (vanaf de eerste luchtbellen) en voeg het sap van een halve citroen toe. Kruid met peper en zout, voeg de schilletjes toe en de gehakte peterselie.
3
Giet over de gelijktijdig gaargekookte tagliatelle. Meng en serveer meteen bij gegrilde of gepaneerde vis.
1
Was de citroenen en dep ze droog. Schil ze flinterdun en snij de schil verder in fijne reepjes. Leg de schilletjes in een steelpan met kokend water en laat 2 min. sudderen. Giet af en spoel onder koud water.
2
Doe de boter en de mascarpone in een steelpan, breng langzaam aan de kook. Haal meteen van het vuur (vanaf de eerste luchtbellen) en voeg het sap van een halve citroen toe. Kruid met peper en zout, voeg de schilletjes toe en de gehakte peterselie.
3
Giet over de gelijktijdig gaargekookte tagliatelle. Meng en serveer meteen bij gegrilde of gepaneerde vis.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1392; energie (kCal): 333; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 12,9; koolhydraten (g): 29,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 388,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1392; energie (kCal): 333; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 12,9; koolhydraten (g): 29,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 388,94
Italiaans
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
2de tegen -40%
2
95
Mascarpone
Galbani Mascarpone
500 gr
2+1 gratis
5
19
Tagliatelle | Bio
Delhaize Tagliatelle | Bio
250 gr
Bio
    2
    49

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2de tegen -50% Online
    2
    39
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29
    Totaal:
    €10,63

    Deze recepten kan je ook leuk vinden