1
Neem het vlees uit de koelkast.
2
Kook de in stukken gesneden aardappelen in lichtgezouten kokend water. Reken 15 à 20 min. vanaf het kookpunt.
3
Borstel de oesterzwammen, snij ze in kleine stukken en bak ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een grote braadpan die 2 eetlepels olijfolie bevat, roer vaak om. Zet opzij.
4
Meng de wasabi, de yoghurt en de mayonaise in een grote kom. Voeg vervolgens de tuinkers toe, peper en zout. Meng goed en zet opzij.
5
Giet de gekookte aardappelen af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de room toe en prak met de pureestamper. Voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak. Hou warm. Tot hier kan je alles op voorhand bereiden, maar haal het vlees 30 min. voor het bakken uit de koelkast.
6
Verhit een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Smeer het vlees in met olijfolie en leg het in de hete pan. Grill 2 min. per kant, neem van het vuur, kruid licht met peper en zout, dek af en laat 2 min. rusten.
7
Verdeel ondertussen de rucola over de borden, evenals de stoemp die je met een dresseerring op de borden schikt.
8
Snij het vlees in sneetjes, schik ze op de rucola en serveer meteen. Geef er de saus apart bij.
1
Neem het vlees uit de koelkast.
2
Kook de in stukken gesneden aardappelen in lichtgezouten kokend water. Reken 15 à 20 min. vanaf het kookpunt.
3
Borstel de oesterzwammen, snij ze in kleine stukken en bak ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een grote braadpan die 2 eetlepels olijfolie bevat, roer vaak om. Zet opzij.
4
Meng de wasabi, de yoghurt en de mayonaise in een grote kom. Voeg vervolgens de tuinkers toe, peper en zout. Meng goed en zet opzij.
5
Giet de gekookte aardappelen af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de room toe en prak met de pureestamper. Voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak. Hou warm. Tot hier kan je alles op voorhand bereiden, maar haal het vlees 30 min. voor het bakken uit de koelkast.
6
Verhit een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Smeer het vlees in met olijfolie en leg het in de hete pan. Grill 2 min. per kant, neem van het vuur, kruid licht met peper en zout, dek af en laat 2 min. rusten.
7
Verdeel ondertussen de rucola over de borden, evenals de stoemp die je met een dresseerring op de borden schikt.
8
Snij het vlees in sneetjes, schik ze op de rucola en serveer meteen. Geef er de saus apart bij.