Tot en met 20 november, geniet van een korting tot ā‚¬15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTagliata van rundvlees met rucolaslaatje
Delhaize logo
  • Tagliata van rundvlees met rucolaslaatje
    A

Tagliata van rundvlees met rucolaslaatje

Tagliata van rundvlees met rucolaslaatjeA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 500 g biefstuk
  • 1 bussel groene asperges
  • 100 g rucola
  • 100 g postelein of waterkers
  • koriander
  • 50 g pindanoten
  • 2 kl rietsuiker
  • 1 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • 500 g biefstuk
  • 1 bussel groene asperges
  • 100 g rucola
  • 100 g postelein of waterkers
  • koriander
  • 50 g pindanoten
  • 2 kl rietsuiker
  • 1 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 30 min
1
Pers de limoen en meng het sap met de suiker, de fish sauce en de sojasaus. Snijd de rode peper in de helft, verwijder de pitjes en snipper fijn. Houd enkele ringetjes apart voor de afwerking. Pel de ui, snipper fijn en voeg samen met de rode peper bij de saus.
2
Breng water aan de kook, snijd 3 cm van de onderkant van de asperges en dompel ze 2 Ć  3 minuten onder in het kokend water. Koel ze af met ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te behouden. Spoel de komkommer, snijd in de helft en verwijder de zaadjes met behulp van een lepeltje. Snijd er halve maantjes van. Maak een salade van de rucola, de postelein of waterkers, de asperges, de komkommer en de blaadjes koriander.
3
Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en gril de biefstuk zoā€™n 2 Ć  3 minuten langs elke zijde. Kruid de biefstuk met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in een vel aluminiumfolie, laat zo nog 5 minuten rusten. Snijd vervolgens in dunne plakjes.
4
Schik de salade op een bord, serveer het vlees erbij en besprenkel met de vinaigrette.
5
Werk af met de pindaā€™s en enkele ringetjes rode peper.
1
Pers de limoen en meng het sap met de suiker, de fish sauce en de sojasaus. Snijd de rode peper in de helft, verwijder de pitjes en snipper fijn. Houd enkele ringetjes apart voor de afwerking. Pel de ui, snipper fijn en voeg samen met de rode peper bij de saus.
2
Breng water aan de kook, snijd 3 cm van de onderkant van de asperges en dompel ze 2 Ć  3 minuten onder in het kokend water. Koel ze af met ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te behouden. Spoel de komkommer, snijd in de helft en verwijder de zaadjes met behulp van een lepeltje. Snijd er halve maantjes van. Maak een salade van de rucola, de postelein of waterkers, de asperges, de komkommer en de blaadjes koriander.
3
Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en gril de biefstuk zoā€™n 2 Ć  3 minuten langs elke zijde. Kruid de biefstuk met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in een vel aluminiumfolie, laat zo nog 5 minuten rusten. Snijd vervolgens in dunne plakjes.
4
Schik de salade op een bord, serveer het vlees erbij en besprenkel met de vinaigrette.
5
Werk af met de pindaā€™s en enkele ringetjes rode peper.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 352; energie (kCal): 84; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 353,89
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 352; energie (kCal): 84; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 353,89
Italiaans
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht