: 45 min.</p><p><i>Kreeft:</i></p><ol><li>Maak eerst de bouillon om de kreeft in te garen. Snijd hiervoor de groenten in grote stukken en breng deze in een ruime kom met water aan de kook. Voeg laurier, tijm, peperbollen en cayennepeper toe. Laat de bouillon 10 tot 15 minuten koken.</li><li>Neem de kreeften bovenaan vast en verwijder met behulp van een schaar de elastieken. Stop ze met de kop eerst helemaal onder in de hete bouillon en kook ze gedurende 8 tot 10 minuten.</li><li>Haal de kreeften met een schuimspaan uit de bouillon en verwijder eerst de scharen. Breek deze open en verwijder zorgvuldig het vlees.</li><li>Maak de rest van de kreeft leeg en houd het vlees apart.</li></ol><p><i>Voor de rijst:</i>
1
Spoel de sushirijst tot het water helder blijft.
2
Breng 300 g rijst met 450 ml water aan de kook en laat de sushirijst afgedekt op een zacht vuur koken gedurende 15 minuten. Daarna zet je het vuur uit en laat de rijst onder het deksel nog 10 minuten nagaren.
3
Stort de rijst uit in een platte schaal en meng er met behulp van een houten spatel de sushiazijn onder, zonder de rijstkorrels teveel te kneuzen.
4
Neem met propere, vochtige handen een schepje rijst en vorm er hapklare rechthoekige blokjes van. Schik er de kreeftenscharen op en wikkel er een bieslooksprietje rond.
5
Verwerk de rest van het kreeftenvlees naar keuze in sushirolletjes gecombineerd met komkommer of avocadoreepjes.
6
Serveer je sushi met wasabi, gekonfijte gember en sojasaus.
1
Spoel de sushirijst tot het water helder blijft.
2
Breng 300 g rijst met 450 ml water aan de kook en laat de sushirijst afgedekt op een zacht vuur koken gedurende 15 minuten. Daarna zet je het vuur uit en laat de rijst onder het deksel nog 10 minuten nagaren.
3
Stort de rijst uit in een platte schaal en meng er met behulp van een houten spatel de sushiazijn onder, zonder de rijstkorrels teveel te kneuzen.
4
Neem met propere, vochtige handen een schepje rijst en vorm er hapklare rechthoekige blokjes van. Schik er de kreeftenscharen op en wikkel er een bieslooksprietje rond.
5
Verwerk de rest van het kreeftenvlees naar keuze in sushirolletjes gecombineerd met komkommer of avocadoreepjes.
6
Serveer je sushi met wasabi, gekonfijte gember en sojasaus.