⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenStoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree
Delhaize logo
A

Stoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree

Stoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpureeA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g everzwijnstoofvlees
  • 2 grote wortelen
  • 1/4 knolselder
  • 1 ui
  • 1 fles pittige rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl jeneverbessen
  • 1 kl zwarte peperbolletjes
  • 800 g knolselder (voor de knolselderpuree)
  • 2 uien (voor de knolselderpuree)
  • 5 el olijfolie (voor de knolselderpuree)
  • 50 g boter (voor de knolselderpuree)
  • 2 takjes tijm (voor de knolselderpuree)
  • 4 peren (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 2 el cassonade (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 5 dl rode wijn (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 blaadje laurier (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 takje tijm (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 kl jeneverbessen (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 800 g everzwijnstoofvlees
  • 2 grote wortelen
  • 1/4 knolselder
  • 1 ui
  • 1 fles pittige rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl jeneverbessen
  • 1 kl zwarte peperbolletjes
  • 800 g knolselder (voor de knolselderpuree)
  • 2 uien (voor de knolselderpuree)
  • 5 el olijfolie (voor de knolselderpuree)

Begin met koken

: 25 min. + 1.30 u kooktijd (+ 24 u marineertijd)
1
Doe 1 dag op voorhand de stukken everzwijnragout in een schaal met de wijn, de gehakte ui, de in dikke stukken gesneden wortelen en knolselder, het kruidentuiltje, de hele gepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Meng, dek af en laat 24 u in de koelkast marineren.
2
Laat het vlees uitlekken en bak het op een hoog vuur in een braadpan met de olijfolie en de boter; kruid met zout en peper. Bestrooi het met bloem, meng 1 min en doe het in een stoofpan. Giet een pollepel marinade in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van de marinade toe (met de groenten en de kruiden), zet het deksel op de pan en laat 1.30 u (of tot het vlees mals is) op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
3
Maak de puree: schil en snijd de knolselder in grote stukken, hak de uien en doe alles in een kookpot gezouten kokend water. Kook 25 min, giet af en plet met een pureestamper, samen met de olijfolie en de boter; breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
4
Schil de peren en doe ze in een kleine steelpan met de rode wijn, de cassonade, de jeneverbessen, de tijm en het laurierblaadje. Kook ze 10 min op een zacht vuurtje en draai ze af en toe om. Laat ze in hun sap afkoelen.
5
Serveer de ragout met de puree en de uitgelekte peren.
1
Doe 1 dag op voorhand de stukken everzwijnragout in een schaal met de wijn, de gehakte ui, de in dikke stukken gesneden wortelen en knolselder, het kruidentuiltje, de hele gepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Meng, dek af en laat 24 u in de koelkast marineren.
2
Laat het vlees uitlekken en bak het op een hoog vuur in een braadpan met de olijfolie en de boter; kruid met zout en peper. Bestrooi het met bloem, meng 1 min en doe het in een stoofpan. Giet een pollepel marinade in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van de marinade toe (met de groenten en de kruiden), zet het deksel op de pan en laat 1.30 u (of tot het vlees mals is) op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
3
Maak de puree: schil en snijd de knolselder in grote stukken, hak de uien en doe alles in een kookpot gezouten kokend water. Kook 25 min, giet af en plet met een pureestamper, samen met de olijfolie en de boter; breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
4
Schil de peren en doe ze in een kleine steelpan met de rode wijn, de cassonade, de jeneverbessen, de tijm en het laurierblaadje. Kook ze 10 min op een zacht vuurtje en draai ze af en toe om. Laat ze in hun sap afkoelen.
5
Serveer de ragout met de puree en de uitgelekte peren.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1030,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1030,92
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Marcassin
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Jeneverbes
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Château Corbin 2015
France - Frankrijk Château Corbin 2015
1,5 l
-30%
55
93
€79,90
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Verse look
Delhaize Verse look
2 × 140 gr
2
29
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Peren | Conference | Verpakt | 4st
Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st
600 gr
2de tegen -50%
2
19
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Totaal:
€103,35