1
Doe 1 dag op voorhand de stukken everzwijnragout in een schaal met de wijn, de gehakte ui, de in dikke stukken gesneden wortelen en knolselder, het kruidentuiltje, de hele gepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Meng, dek af en laat 24 u in de koelkast marineren.
2
Laat het vlees uitlekken en bak het op een hoog vuur in een braadpan met de olijfolie en de boter; kruid met zout en peper. Bestrooi het met bloem, meng 1 min en doe het in een stoofpan. Giet een pollepel marinade in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van de marinade toe (met de groenten en de kruiden), zet het deksel op de pan en laat 1.30 u (of tot het vlees mals is) op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
3
Maak de puree: schil en snijd de knolselder in grote stukken, hak de uien en doe alles in een kookpot gezouten kokend water. Kook 25 min, giet af en plet met een pureestamper, samen met de olijfolie en de boter; breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
4
Schil de peren en doe ze in een kleine steelpan met de rode wijn, de cassonade, de jeneverbessen, de tijm en het laurierblaadje. Kook ze 10 min op een zacht vuurtje en draai ze af en toe om. Laat ze in hun sap afkoelen.
5
Serveer de ragout met de puree en de uitgelekte peren.
1
Doe 1 dag op voorhand de stukken everzwijnragout in een schaal met de wijn, de gehakte ui, de in dikke stukken gesneden wortelen en knolselder, het kruidentuiltje, de hele gepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Meng, dek af en laat 24 u in de koelkast marineren.
2
Laat het vlees uitlekken en bak het op een hoog vuur in een braadpan met de olijfolie en de boter; kruid met zout en peper. Bestrooi het met bloem, meng 1 min en doe het in een stoofpan. Giet een pollepel marinade in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van de marinade toe (met de groenten en de kruiden), zet het deksel op de pan en laat 1.30 u (of tot het vlees mals is) op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
3
Maak de puree: schil en snijd de knolselder in grote stukken, hak de uien en doe alles in een kookpot gezouten kokend water. Kook 25 min, giet af en plet met een pureestamper, samen met de olijfolie en de boter; breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
4
Schil de peren en doe ze in een kleine steelpan met de rode wijn, de cassonade, de jeneverbessen, de tijm en het laurierblaadje. Kook ze 10 min op een zacht vuurtje en draai ze af en toe om. Laat ze in hun sap afkoelen.
5
Serveer de ragout met de puree en de uitgelekte peren.