1
Verwarm de oven voor op 120°C.
2
Snijd het spek in repen van 3 cm breed. Pel de uien en snijd ze in 6.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en kleur de stukken fazant bruin. Kruid met peper en zout en doe de stukken fazant samen met 2 uien, de spekreepjes, de gevogeltefond, de honing, het sinaasappelsap, de abrikozen, de veenbessen, de noten, de tijm en de laurier in een grote stoofpot. Zet het deksel erop en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 45 min.
4
Kook ondertussen de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
5
Bereid de saus: zet een klein pannetje zonder vetstof op het vuur en bak er het currypoeder, de mosterdzaadjes, het komijn- en korianderpoeder kort in op. Voeg de olijfolie toe en doe er de ui, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap en de rietsuiker bij. Schil de gember, rasp, knijp uit en voeg het sap toe. Laat ± 10 min stoven, voeg de kurkuma toe en breng verder op smaak met peper en zout.
6
Haal het vlees van het been, dat moet nu heel gemakkelijk gaan.
7
Meng de saus onder de linzen en het fazantenvlees. Werk verder af met koriander, fijngesnipperde rode peper en gehakte pistachenoten. Geef er enkele limoenpartjes bij.
1
Verwarm de oven voor op 120°C.
2
Snijd het spek in repen van 3 cm breed. Pel de uien en snijd ze in 6.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en kleur de stukken fazant bruin. Kruid met peper en zout en doe de stukken fazant samen met 2 uien, de spekreepjes, de gevogeltefond, de honing, het sinaasappelsap, de abrikozen, de veenbessen, de noten, de tijm en de laurier in een grote stoofpot. Zet het deksel erop en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 45 min.
4
Kook ondertussen de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
5
Bereid de saus: zet een klein pannetje zonder vetstof op het vuur en bak er het currypoeder, de mosterdzaadjes, het komijn- en korianderpoeder kort in op. Voeg de olijfolie toe en doe er de ui, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap en de rietsuiker bij. Schil de gember, rasp, knijp uit en voeg het sap toe. Laat ± 10 min stoven, voeg de kurkuma toe en breng verder op smaak met peper en zout.
6
Haal het vlees van het been, dat moet nu heel gemakkelijk gaan.
7
Meng de saus onder de linzen en het fazantenvlees. Werk verder af met koriander, fijngesnipperde rode peper en gehakte pistachenoten. Geef er enkele limoenpartjes bij.