Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoofpot van fazant en dahl van linzen
Delhaize logo
  • Stoofpot van fazant en dahl van linzen

Stoofpot van fazant en dahl van linzen

Stoofpot van fazant en dahl van linzen
Gemiddeld
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el mosterdzaadjes (voor de saus)
  • 1 rode peper (voor de afwerking)
  • 15 g verse koriander (voor de afwerking)
  • 50 g gehakte pistaches (voor de afwerking)
  • peper en zout (voor de saus)
  • 2 el kurkumapoeder (voor de saus)
  • 2 el korianderpoeder (voor de saus)
  • 1 el komijnpoeder (voor de saus)
  • 1 el olijfolie (voor de saus)
  • 2 el rietsuiker (voor de saus)
  • 2 dl kokosmelk (voor de saus)
  • 1 citroen (het sap, voor de saus)
  • 4 cm gember (voor de saus)
  • 400 g tomatenblokjes uit blik (voor de saus)
  • 8 fazantenbouten
  • 4 el Indisch currypoeder (voor de saus)
  • 3 uien (voor de saus)
  • 10 g tijm
  • 5 g laurier
  • 3 dl gevogeltefond
  • 1 el honing
  • 2 dl vers sinaasappelsap
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 50 g notenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten …)
  • 12 zachte, gedroogde abrikozen
  • 200 g koraallinzen
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 1 el mosterdzaadjes (voor de saus)
  • 1 rode peper (voor de afwerking)
  • 15 g verse koriander (voor de afwerking)
  • 50 g gehakte pistaches (voor de afwerking)
  • peper en zout (voor de saus)
  • 2 el kurkumapoeder (voor de saus)
  • 2 el korianderpoeder (voor de saus)
  • 1 el komijnpoeder (voor de saus)
  • 1 el olijfolie (voor de saus)
  • 2 el rietsuiker (voor de saus)
  • 2 dl kokosmelk (voor de saus)
  • 1 citroen (het sap, voor de saus)
  • 4 cm gember (voor de saus)
  • 400 g tomatenblokjes uit blik (voor de saus)
  • 8 fazantenbouten

Begin met koken

: 1u15
1
Verwarm de oven voor op 120°C.
2
Snijd het spek in repen van 3 cm breed. Pel de uien en snijd ze in 6.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en kleur de stukken fazant bruin. Kruid met peper en zout en doe de stukken fazant samen met 2 uien, de spekreepjes, de gevogeltefond, de honing, het sinaasappelsap, de abrikozen, de veenbessen, de noten, de tijm en de laurier in een grote stoofpot. Zet het deksel erop en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 45 min.
4
Kook ondertussen de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
5
Bereid de saus: zet een klein pannetje zonder vetstof op het vuur en bak er het currypoeder, de mosterdzaadjes, het komijn- en korianderpoeder kort in op. Voeg de olijfolie toe en doe er de ui, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap en de rietsuiker bij. Schil de gember, rasp, knijp uit en voeg het sap toe. Laat ± 10 min stoven, voeg de kurkuma toe en breng verder op smaak met peper en zout.
6
Haal het vlees van het been, dat moet nu heel gemakkelijk gaan.
7
Meng de saus onder de linzen en het fazantenvlees. Werk verder af met koriander, fijngesnipperde rode peper en gehakte pistachenoten. Geef er enkele limoenpartjes bij.
1
Verwarm de oven voor op 120°C.
2
Snijd het spek in repen van 3 cm breed. Pel de uien en snijd ze in 6.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en kleur de stukken fazant bruin. Kruid met peper en zout en doe de stukken fazant samen met 2 uien, de spekreepjes, de gevogeltefond, de honing, het sinaasappelsap, de abrikozen, de veenbessen, de noten, de tijm en de laurier in een grote stoofpot. Zet het deksel erop en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 45 min.
4
Kook ondertussen de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
5
Bereid de saus: zet een klein pannetje zonder vetstof op het vuur en bak er het currypoeder, de mosterdzaadjes, het komijn- en korianderpoeder kort in op. Voeg de olijfolie toe en doe er de ui, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap en de rietsuiker bij. Schil de gember, rasp, knijp uit en voeg het sap toe. Laat ± 10 min stoven, voeg de kurkuma toe en breng verder op smaak met peper en zout.
6
Haal het vlees van het been, dat moet nu heel gemakkelijk gaan.
7
Meng de saus onder de linzen en het fazantenvlees. Werk verder af met koriander, fijngesnipperde rode peper en gehakte pistachenoten. Geef er enkele limoenpartjes bij.
Nutritionele informatie
Energie: 750 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
8

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gedroogde veenbessen
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

notenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten …)
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Linzen
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Pistachenoten
Delhaize Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Koko | Melk | Bio
Delhaize Koko | Melk | Bio
20 cl
Bio
    2
    09
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    -10% voor 3
    3
    35
    Tomaten | Gepeld | Bio
    Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
    400 gr
    Bio
      0
      95
      Saus | Chinese curry
      Manna Saus | Chinese curry
      360 gr
      2de tegen -50%
      1
      19
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Kruiden | Laurier | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
      18 gr
      -10% voor 3
      3
      89
      Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
      Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
      109 gr
      3+1 gratis
      2
      69
      Honing | Bloemen | Squeeze
      Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
      350 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      19
      Vers geperst sap | Sinaasappel
      Delhaize Vers geperst sap | Sinaasappel
      25 cl
      1
      59
      Abrikozen | Zacht
      Delhaize Abrikozen | Zacht
      250 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      29
      Spek | Ontbijt
      Delhaize Spek | Ontbijt
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      35

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Totaal:
      €54,56