Recept zoekresultatenStoemp op z’n Brabants
Delhaize logo
  • Stoemp op z’n Brabants

Stoemp op z’n Brabants

Stoemp op z’n Brabants
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 bosje lente-ui
  • boter
  • 1 pot volle Brabantse plattekaas (250 g)
  • 1 bosje radijzen
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 bosje lente-ui
  • boter
  • 1 pot volle Brabantse plattekaas (250 g)
  • 1 bosje radijzen

Begin met koken

1
Snij de aardappelen in grote blokjes, doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
2
Snij ondertussen de radijzen in 4 en snipper de uitjes (witte + ¾ van het groene deel). Smelt de boter in een braadpan en stoof er de radijzen en de uitjes in gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Zet opzij.
3
Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de plattekaas toe en prak met de pureestamper. Doe er het radijzenmengsel bij, kruid met peper en zout en meng goed.
4
Serveer warm met gegrilde worsten.
1
Snij de aardappelen in grote blokjes, doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
2
Snij ondertussen de radijzen in 4 en snipper de uitjes (witte + ¾ van het groene deel). Smelt de boter in een braadpan en stoof er de radijzen en de uitjes in gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Zet opzij.
3
Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de plattekaas toe en prak met de pureestamper. Doe er het radijzenmengsel bij, kruid met peper en zout en meng goed.
4
Serveer warm met gegrilde worsten.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Moederdag
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden