Recept zoekresultatenSpareribs made in USA
Delhaize logo
  • Spareribs made in USA

Spareribs made in USA

Spareribs made in USA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 l water
  • 4 runderbouillonblokjes
  • 1,8 kg spareribs
  • 1/2 kl vierkruidenpoeder (of specerijenmix voor speculoos)
  • 3 el arachideolie
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 cm gember
  • 4 el droge vermout
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el klassieke of pikante ketchup
  • 1 ui
  • 4 el vloeibare honing
  • 4 l water
  • 4 runderbouillonblokjes
  • 1,8 kg spareribs
  • 1/2 kl vierkruidenpoeder (of specerijenmix voor speculoos)
  • 3 el arachideolie
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 cm gember
  • 4 el droge vermout
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el klassieke of pikante ketchup
  • 1 ui
  • 4 el vloeibare honing

Begin met koken

: 40 min. (+ 2 uur marineren)
1
Breng het water met de verkruimelde bouillonblokjes in een grote kookpot aan de kook. Snij de spareribs in stukken van 3 of 4 ribben en voeg ze toe aan het kokende water. Laat 15 min. afgedekt op zacht vuur sudderen (te rekenen vanaf het hernemen van het kookpunt). Giet af.
2
Giet de honing en het citroensap in een grote schaal, roer goed los, voeg dan de ketchup toe, de vermout, de olie, de specerijen, zout, peper, de geraspte gember, de gehakte ui(en) en de geperste knoflook. Meng goed.
3
Wentel de spareribs in de marinade, dek de schaal af en zet 2 uur in de koelkast.
4
Laat de spareribs uitlekken. Laat ze 15 min. op de barbecue (of in de oven, voorverwarmd op th. 7 – 210°C) grillen tot ze goed gekaramelliseerd zijn, draai ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
5
Serveer warm met een aardappelsalade en rauwkost.
1
Breng het water met de verkruimelde bouillonblokjes in een grote kookpot aan de kook. Snij de spareribs in stukken van 3 of 4 ribben en voeg ze toe aan het kokende water. Laat 15 min. afgedekt op zacht vuur sudderen (te rekenen vanaf het hernemen van het kookpunt). Giet af.
2
Giet de honing en het citroensap in een grote schaal, roer goed los, voeg dan de ketchup toe, de vermout, de olie, de specerijen, zout, peper, de geraspte gember, de gehakte ui(en) en de geperste knoflook. Meng goed.
3
Wentel de spareribs in de marinade, dek de schaal af en zet 2 uur in de koelkast.
4
Laat de spareribs uitlekken. Laat ze 15 min. op de barbecue (of in de oven, voorverwarmd op th. 7 – 210°C) grillen tot ze goed gekaramelliseerd zijn, draai ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
5
Serveer warm met een aardappelsalade en rauwkost.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varkensribben
1.75 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vier kruiden
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Fond | Rund
Fundo Fond | Rund
20 cl
2de tegen -60%
3
79
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
2de tegen -40%
3
29
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
2de tegen -40%
3
35
Vermouth | Rosso | 15% alc
Martini Vermouth | Rosso | 15% alc
75 cl
2de tegen -40%
7
79

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l
2+1 gratis
5
29
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Ketchup | Tomato | Topdown
Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
22 cl
-34% voor 6
1
95
Fijngesneden ajuin
Delhaize Fijngesneden ajuin
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
59
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Totaal:
€22,10

Deze recepten kan je ook leuk vinden