Recept zoekresultatenSpareribs made in USA
Delhaize logo
  • Spareribs made in USA
Spareribs made in USA

Spareribs made in USA

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 l water
  • 4 runderbouillonblokjes
  • 1,8 kg spareribs
  • 1/2 kl vierkruidenpoeder (of specerijenmix voor speculoos)
  • 3 el arachideolie
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 cm gember
  • 4 el droge vermout
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el klassieke of pikante ketchup
  • 1 ui
  • 4 el vloeibare honing
  • 4 l water
  • 4 runderbouillonblokjes
  • 1,8 kg spareribs
  • 1/2 kl vierkruidenpoeder (of specerijenmix voor speculoos)
  • 3 el arachideolie
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 cm gember
  • 4 el droge vermout
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el klassieke of pikante ketchup
  • 1 ui
  • 4 el vloeibare honing

Begin met koken

: 40 min. (+ 2 uur marineren)
1
Breng het water met de verkruimelde bouillonblokjes in een grote kookpot aan de kook. Snij de spareribs in stukken van 3 of 4 ribben en voeg ze toe aan het kokende water. Laat 15 min. afgedekt op zacht vuur sudderen (te rekenen vanaf het hernemen van het kookpunt). Giet af.
2
Giet de honing en het citroensap in een grote schaal, roer goed los, voeg dan de ketchup toe, de vermout, de olie, de specerijen, zout, peper, de geraspte gember, de gehakte ui(en) en de geperste knoflook. Meng goed.
3
Wentel de spareribs in de marinade, dek de schaal af en zet 2 uur in de koelkast.
4
Laat de spareribs uitlekken. Laat ze 15 min. op de barbecue (of in de oven, voorverwarmd op th. 7 – 210°C) grillen tot ze goed gekaramelliseerd zijn, draai ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
5
Serveer warm met een aardappelsalade en rauwkost.
1
Breng het water met de verkruimelde bouillonblokjes in een grote kookpot aan de kook. Snij de spareribs in stukken van 3 of 4 ribben en voeg ze toe aan het kokende water. Laat 15 min. afgedekt op zacht vuur sudderen (te rekenen vanaf het hernemen van het kookpunt). Giet af.
2
Giet de honing en het citroensap in een grote schaal, roer goed los, voeg dan de ketchup toe, de vermout, de olie, de specerijen, zout, peper, de geraspte gember, de gehakte ui(en) en de geperste knoflook. Meng goed.
3
Wentel de spareribs in de marinade, dek de schaal af en zet 2 uur in de koelkast.
4
Laat de spareribs uitlekken. Laat ze 15 min. op de barbecue (of in de oven, voorverwarmd op th. 7 – 210°C) grillen tot ze goed gekaramelliseerd zijn, draai ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
5
Serveer warm met een aardappelsalade en rauwkost.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,46

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,35

Kruiden | Chili Mélange

Euroma

Kruiden | Chili Mélange

58 gr

€3,35

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Vermouth | Bianco | 15% alc

Martini

Vermouth | Bianco | 15% alc

75 cl

€7,19

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 50 cl

€4,45

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Ketchup | Tomaat | -50% suiker en zout

Heinz

Ketchup | Tomaat | -50% suiker en zout

22 cl

€2,45

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Totaal:
€20,83