1
Maak de suikersiroop: zet een pot op het vuur met het water en breng aan de kook. Draai het vuur lager en los de suiker al roerend op in het water. Laat het water zeker niet koken, want dan wordt het te zoet en te stroperig. Haal het suikerwater van het vuur van zodra de suiker is opgelost, laat afkoelen en giet in een plastieken fles met een dop. Je kunt de suikersiroop tot 3 maanden bewaren in de koelkast.
2
Bereid nu de sorbet. Rits hiervoor de blaadjes van de munt en de basilicum. Snijd de schil van de citroenen, zodat het witte gedeelte helemaal weg is, en snijd in stukken. Hak het citroengras en mix in een blender met de munt, de basilicum, de suikersiroop en de citroenen.
3
Haal het mengsel door een fijne zeef en giet in ijslollyvormpjes. Plaats de ijslollyvormpjes voor een nachtje in de vriezer zodat ze mooi hard zijn de volgende dag.
4
Haal de lolly’s uit de vriezer … en smullen maar!
1
Maak de suikersiroop: zet een pot op het vuur met het water en breng aan de kook. Draai het vuur lager en los de suiker al roerend op in het water. Laat het water zeker niet koken, want dan wordt het te zoet en te stroperig. Haal het suikerwater van het vuur van zodra de suiker is opgelost, laat afkoelen en giet in een plastieken fles met een dop. Je kunt de suikersiroop tot 3 maanden bewaren in de koelkast.
2
Bereid nu de sorbet. Rits hiervoor de blaadjes van de munt en de basilicum. Snijd de schil van de citroenen, zodat het witte gedeelte helemaal weg is, en snijd in stukken. Hak het citroengras en mix in een blender met de munt, de basilicum, de suikersiroop en de citroenen.
3
Haal het mengsel door een fijne zeef en giet in ijslollyvormpjes. Plaats de ijslollyvormpjes voor een nachtje in de vriezer zodat ze mooi hard zijn de volgende dag.
4
Haal de lolly’s uit de vriezer … en smullen maar!