Recept zoekresultatenSint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
Delhaize logo
  • Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
    C

Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras

door Yves Mattagne
Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengrasC
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1 g rode peper zonder zaadjes
  • boter (voor de saus)
  • olijfolie (Frying) (voor de saus)
  • 3 cl teriyaki
  • 10 cl bruine kalfsfond
  • 20 g citroengrasstengel
  • 5 g look
  • 20 g gember (voor de saus)
  • 1 g versnipperde verse koriander
  • 1 g citroengras
  • zout, suiker (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 scheut olijfolie (voor het gekonfijt witloof)
  • 30 g boter (voor het gekonfijt witloof)
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 3 g geraspte verse gember (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 g geraspte look
  • 4 stronkjes grondwitloof (ongeveer 250 g)
  • 10 g sesamzaadjes
  • peper
  • fleur de sel
  • verse boter
  • olijfolie
  • 6 blaadjes koriander
  • 2 krokantjes van kip (Sea Grill)
  • 2 sneden rauwe eendenlever (50g/snee)
  • 1 g rode peper zonder zaadjes
  • boter (voor de saus)
  • olijfolie (Frying) (voor de saus)
  • 3 cl teriyaki
  • 10 cl bruine kalfsfond
  • 20 g citroengrasstengel
  • 5 g look
  • 20 g gember (voor de saus)
  • 1 g versnipperde verse koriander
  • 1 g citroengras
  • zout, suiker (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 scheut olijfolie (voor het gekonfijt witloof)
  • 30 g boter (voor het gekonfijt witloof)
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 3 g geraspte verse gember (voor het gekonfijt witloof)

Begin met koken

Het gekonfijt witloof
Verwijder het harde gedeelte onderaan en ontblader de witloofstronkjes. Hou enkele blaadjes van het binnenste gedeelte opzij. Blancheer de witloofblaadjes 30 seconden in kokend water. Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje olijfolie tot ze mooi verkleuren. Stoof de look, gember en peper in een beetje boter. Voeg de witloofblaadjes toe, samen met een beetje zout en suiker. Bedek met vetvrij papier en laat zachtjes konfijten voor 15 minuten. Laat ze uitlekken om het teveel aan vet te verwijderen. Warm ze daarna weer op en voeg op het laatste moment de versnipperde koriander en citroengras toe.

De saus
Stoof de look, de gember en het citroengras in een scheutje olijfolie. Blus met de sojasaus en voeg de kalfsfond en de teriyaki toe. Laat 10 minuten koken. Zeef de saus en klop op met een klontje boter. Breng op smaak.

Afwerking
Kruid en bak de sint-jakobsvruchten en de sneetjes eendenlever. Voeg daarna een beetje fleur de sel toe. Dresseer het gekonfijt witloof met een dresseerring op het bord. Leg er de blaadjes rauw witloof, de sint-jakobsvruchten, de foie gras, het krokantje (facultatief) en de korianderblaadjes bij en overgiet met een beetje saus.

Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 197; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1047,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 197; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1047,84
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Teriyaki
Santa Maria Kruiden | Teriyaki
44 gr
2de tegen -40%
4
25
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
2de tegen -40%
3
35
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
+/- 185 gr
+/-€
10
17
Witloof | Hydrocultuur | Bio
Delhaize Witloof | Hydrocultuur | Bio
500 gr
Bio
    3
    49
    Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    44 gr
    2de tegen -40%
    4
    25
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2de tegen -40%
    2
    95
    Koekjes | Melkchocolade
    Bahlsen Koekjes | Melkchocolade
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    49
    Eendenlever | Blok
    Upignac Eendenlever | Blok
    80 gr
    -50% Online
    6
    44
    €12,89

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€79,95