Recept zoekresultatenSemifreddo met limoncello en basilicum
Delhaize logo

Semifreddo met limoncello en basilicum

Semifreddo met limoncello en basilicum
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g bloemsuiker
  • 1 dl water
  • 5 cl limoncello
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 bussel basilicum
  • 20 cl slagroom
  • 100 g bloemsuiker
  • 1 dl water
  • 5 cl limoncello
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 bussel basilicum
  • 20 cl slagroom

Begin met koken

: 15 min. + opstijven in de diepvriezer
1
Verwarm de suiker met het water in een steelpan op heel zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop enkele minuten krachtig door tot de bereiding schuimig en in volume verdubbeld is. Giet in een kom en laat afkoelen.
2
Klop ondertussen de eiwitten heel stijf en klop ook de room op.
3
Doe de limoncello bij de eierbereiding, meng en voeg de geklopte room toe. Roer er dan voorzichtig de eiwitten onder. Voeg een twaalftal fijngehakte basilicumblaadjes toe.
4
Verdeel het mengsel over een siliconen bakvorm voor muffins en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
5
Ontvorm de semifreddotorentjes op de borden, zet ze 20 min. de koelkast en serveer ze koel, afgewerkt met basilicum.
1
Verwarm de suiker met het water in een steelpan op heel zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop enkele minuten krachtig door tot de bereiding schuimig en in volume verdubbeld is. Giet in een kom en laat afkoelen.
2
Klop ondertussen de eiwitten heel stijf en klop ook de room op.
3
Doe de limoncello bij de eierbereiding, meng en voeg de geklopte room toe. Roer er dan voorzichtig de eiwitten onder. Voeg een twaalftal fijngehakte basilicumblaadjes toe.
4
Verdeel het mengsel over een siliconen bakvorm voor muffins en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
5
Ontvorm de semifreddotorentjes op de borden, zet ze 20 min. de koelkast en serveer ze koel, afgewerkt met basilicum.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Limoncello 30% alc
Delhaize Limoncello 30% alc
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
9
99
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
2de tegen -40%
3
35
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
5
79
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Totaal:
€15,28

Deze recepten kan je ook leuk vinden