1
Verwarm de suiker met het water in een steelpan op heel zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop enkele minuten krachtig door tot de bereiding schuimig en in volume verdubbeld is. Giet in een kom en laat afkoelen.
2
Klop ondertussen de eiwitten heel stijf en klop ook de room op.
3
Doe de limoncello bij de eierbereiding, meng en voeg de geklopte room toe. Roer er dan voorzichtig de eiwitten onder. Voeg een twaalftal fijngehakte basilicumblaadjes toe.
4
Verdeel het mengsel over een siliconen bakvorm voor muffins en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
5
Ontvorm de semifreddotorentjes op de borden, zet ze 20 min. de koelkast en serveer ze koel, afgewerkt met basilicum.
1
Verwarm de suiker met het water in een steelpan op heel zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop enkele minuten krachtig door tot de bereiding schuimig en in volume verdubbeld is. Giet in een kom en laat afkoelen.
2
Klop ondertussen de eiwitten heel stijf en klop ook de room op.
3
Doe de limoncello bij de eierbereiding, meng en voeg de geklopte room toe. Roer er dan voorzichtig de eiwitten onder. Voeg een twaalftal fijngehakte basilicumblaadjes toe.
4
Verdeel het mengsel over een siliconen bakvorm voor muffins en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
5
Ontvorm de semifreddotorentjes op de borden, zet ze 20 min. de koelkast en serveer ze koel, afgewerkt met basilicum.