Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSelderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot
Delhaize logo
  • Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot

Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot

Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 ei
  • 100 g gerookte heilbot
  • 4 stengels groene selderij
  • 15 cl magere plattekaas
  • roze peper
  • 1/2 kl wasabi
  • zout
  • 1 ei
  • 100 g gerookte heilbot
  • 4 stengels groene selderij
  • 15 cl magere plattekaas
  • roze peper
  • 1/2 kl wasabi
  • zout

Begin met koken

1
Haal de groene bladeren van de selderij. Leg de jonge blaadjes opzij. Doe de groene bladeren in de kom van de keukenrobot samen met 70 g van de in stukken gesneden gerookte heilbot, de eidooier en de wasabi. Mix tot een fijne puree.
2
Klop het eiwit tot stevige sneeuw en vouw het voorzichtig onder de puree van selderij en heilbot. Kruid eventueel bij. Doe de mousse in een spuitzak.
3
Verwijder de draden aan de buitenkant van de selderijstengels. Snij over heel de lengte aan de bolle kant een reepje weg. Zo zullen de selderbootjes straks niet omvallen. Versnij de selderijstengels in gelijkmatige stukken. Spuit de heilbotmousse in de bootjes met behulp van de spuitzak. Versier met de rest van de gerookte heilbot, de jonge selderijblaadjes en de gemalen roze peper.
1
Haal de groene bladeren van de selderij. Leg de jonge blaadjes opzij. Doe de groene bladeren in de kom van de keukenrobot samen met 70 g van de in stukken gesneden gerookte heilbot, de eidooier en de wasabi. Mix tot een fijne puree.
2
Klop het eiwit tot stevige sneeuw en vouw het voorzichtig onder de puree van selderij en heilbot. Kruid eventueel bij. Doe de mousse in een spuitzak.
3
Verwijder de draden aan de buitenkant van de selderijstengels. Snij over heel de lengte aan de bolle kant een reepje weg. Zo zullen de selderbootjes straks niet omvallen. Versnij de selderijstengels in gelijkmatige stukken. Spuit de heilbotmousse in de bootjes met behulp van de spuitzak. Versier met de rest van de gerookte heilbot, de jonge selderijblaadjes en de gemalen roze peper.
Nutritionele informatie
Energie: 78 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Herfst,Winter
Hapjes

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Heilbot
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Selderij
4 stengels

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Roze bes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wasabi
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zout

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Opgeklopte verse kaas | Gezoet
Delhaize Opgeklopte verse kaas | Gezoet
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
59
Totaal:
€2,68