Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
Delhaize logo
  • Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 1 granaatappel
  • 2 el bosvruchten confituur
  • 2 kl rode wijnazijn
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el vierge sesamolie
  • 100 g veldsla
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 middelgrote sjalot
  • peper
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 1 granaatappel
  • 2 el bosvruchten confituur
  • 2 kl rode wijnazijn
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el vierge sesamolie
  • 100 g veldsla
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 middelgrote sjalot
  • peper

Begin met koken

: 15 min
1
Leg de zakjes met de gekonfijte eendenbouten in een pot met heet water om het vet te laten smelten. Haal de bouten uit de zakjes, haal het vel eraf en rafel het vlees los.
2
Snijd de granaatappel(s) open en haal de pitten eruit. Pluk de blaadjes van de platte peterselie.
3
Hak de sjalot(ten) fijn en fruit hem in de olijfolie op een zacht vuurtje. Als hij glanzend is, voeg je de azijn toe en breng je alles aan de kook. Doe de confituur erbij om hem vloeibaar te maken. Giet in een kom en voeg er de vierge sesamolie, zout en peper aan toe.
4
Verdeel de veldsla, de blaadjes platte peterselie, de vleesrafels en de granaatappelpitten over de borden. Schenk de vinaigrette erover en serveer.
1
Leg de zakjes met de gekonfijte eendenbouten in een pot met heet water om het vet te laten smelten. Haal de bouten uit de zakjes, haal het vel eraf en rafel het vlees los.
2
Snijd de granaatappel(s) open en haal de pitten eruit. Pluk de blaadjes van de platte peterselie.
3
Hak de sjalot(ten) fijn en fruit hem in de olijfolie op een zacht vuurtje. Als hij glanzend is, voeg je de azijn toe en breng je alles aan de kook. Doe de confituur erbij om hem vloeibaar te maken. Giet in een kom en voeg er de vierge sesamolie, zout en peper aan toe.
4
Verdeel de veldsla, de blaadjes platte peterselie, de vleesrafels en de granaatappelpitten over de borden. Schenk de vinaigrette erover en serveer.
Nutritionele informatie
Energie: 207 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Eendenkonfijt
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Granaatappel | Per stuk | Cat1
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Confituur | Framboos
Materne Confituur | Framboos
210 gr
4
09
Sesamolie | Zuiver | Bio
Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
50 cl
2de tegen -50%
Bio
    12
    19
    Veldsla
    Delhaize Veldsla
    100 gr
    1
    39
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    2de tegen -50%
    Bio
    • little-lione.external.82792960.svg
    6
    99
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €20,15

    Deze recepten kan je ook leuk vinden