Recept zoekresultatenSalade met peren, spekblokjes, halloumi en noten
Delhaize logo
  • Salade met peren, spekblokjes, halloumi en noten
    C

Salade met peren, spekblokjes, halloumi en noten

Salade met peren, spekblokjes, halloumi en notenC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 peer
  • 1 Romeinse bindsla
  • 250 g halloumi
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 50 g gemengde noten
  • 1 fitness stokbrood om te bakken
  • 2 citroen
  • 7 el olijfolie
  • 1/2 kl mosterd
  • peper
  • zout
  • 2 peer
  • 1 Romeinse bindsla
  • 250 g halloumi
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 50 g gemengde noten
  • 1 fitness stokbrood om te bakken
  • 2 citroen
  • 7 el olijfolie
  • 1/2 kl mosterd
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pers de citroen(en) uit tot je 6 eetlepels sap hebt en giet het in een hermetisch recipiënt (bokaal of ander). Voeg peper toe, zout, vervolgens 6 eetlepels olijfolie en de mosterd. Sluit en schud krachtig.
3
Snij de peren in schijfjes en bedruip ze met een beetje citroensap. Snij de Romeinse sla in fijne reepjes, spoel en zwier droog. Hak de noten grof. Verdeel alles over de borden.
4
Doe 1 eetlepel olie in een pan met antikleefbodem en bak de spekblokjes. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Neem er het spek met een schuimspaan uit. Bak dan de in niet al te fijne plakjes gesneden kaas in dezelfde pan.
5
Verdeel de spekblokjes en de kaas over de borden. Dien meteen op met het knapperige stokbrood. Serveer de vinaigrette er apart bij.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pers de citroen(en) uit tot je 6 eetlepels sap hebt en giet het in een hermetisch recipiënt (bokaal of ander). Voeg peper toe, zout, vervolgens 6 eetlepels olijfolie en de mosterd. Sluit en schud krachtig.
3
Snij de peren in schijfjes en bedruip ze met een beetje citroensap. Snij de Romeinse sla in fijne reepjes, spoel en zwier droog. Hak de noten grof. Verdeel alles over de borden.
4
Doe 1 eetlepel olie in een pan met antikleefbodem en bak de spekblokjes. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Neem er het spek met een schuimspaan uit. Bak dan de in niet al te fijne plakjes gesneden kaas in dezelfde pan.
5
Verdeel de spekblokjes en de kaas over de borden. Dien meteen op met het knapperige stokbrood. Serveer de vinaigrette er apart bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 913; energie (kCal): 219; vetten (g): 15,9; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 735,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 913; energie (kCal): 219; vetten (g): 15,9; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 735,4
Barbecue,Picknick
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Peren | Conférence | Verpakt | Bio
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
2de tegen -50%
Bio
    2
    99
    Kropsla | Kluit
    Delhaize Kropsla | Kluit
    1 st
    1
    29
    Halloumi kaas | Classic
    Alambra Halloumi kaas | Classic
    2 × 225 gr
    3
    99
    Spekreepjes | Gerookt
    Herta Spekreepjes | Gerookt
    2 x 100 gr
    2de tegen -50%
    3
    09
    Mix | pinda-Cashewnoten
    Delhaize Mix | pinda-Cashewnoten
    165 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Witte stokbroden
    Delhaize Witte stokbroden
    300 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    65
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    6
    35
    Totaal:
    €21,23

    Deze recepten kan je ook leuk vinden