Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met morieljes en groene aspergepunten
Delhaize logo
  • Risotto met morieljes en groene aspergepunten

Risotto met morieljes en groene aspergepunten

Risotto met morieljes en groene aspergepunten
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • balsamicocrème
  • 20 g boter
  • 25 g gedehydrateerde morieljes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bussel groene asperge
  • 50 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 400 g risottorijst type arborio
  • 1 rode ui
  • balsamicocrème
  • 20 g boter
  • 25 g gedehydrateerde morieljes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bussel groene asperge
  • 50 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 400 g risottorijst type arborio
  • 1 rode ui

Begin met koken

1
Pel de ui en snij hem in stukjes. Snij de te harde voet van de asperges en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lang. Laat de morieljes 15 minuten weken in koud water. Maak ze dan goed schoon met een zachte borstel om eventuele aarde en insecten te verwijderen. Spoel meermaals af.
2
Laat de boter smelten in een grote kookpan en fruit daarin de ui totdat deze een mooie gouden kleur krijgt. Zet dan het vuur af en voeg de rijst toe.
3
Meng goed totdat de rijst de gesmolten boter heeft geabsorbeerd en bijna doorzichtig is. Giet er dan het glas witte wijn bij, zet opnieuw op het vuur en laat verdampen onder heel regelmatig roeren.
4
Breng ondertussen lichtjes gezouten water aan de kook in een kookpan om de asperges af te koken.
5
Als alle wijn verdampt is, de risotto laten voortkoken, waarbij je regelmatig een pollepel gevogeltebouillon toevoegt en omroert, zodat de rijst niet aan de kookpan gaat kleven.
6
Herhaal deze bewerking, waarbij je erop let dat de rijst altijd vochtig blijft.
7
Als het water kookt, gooi je de asperges erin en laat je ze 3 minuten koken (ze moeten knapperig blijven). Laten uitlekken en onmiddellijk onder koud water houden (zodat ze mooi groen blijven en niet grijs verkleuren).
8
Doe opnieuw lichtjes gezouten water in de kookpan en breng het aan de kook voor de morieljes. Blijf regelmatig de risotto omroeren terwijl je bouillon toevoegt. Als de risotto bijna gaar is, de morieljes toevoegen en omroeren.
9
Doe er dan de stukken asperge bij en meng voorzichtig om de stengels niet te breken. Kruid bij met peper en zout. Kies zelf voor de kookwijze al dente of smeuïg ... Dien koepelvormig op in een bord en versier met enkele druppels crème van balsamicoazijn.
1
Pel de ui en snij hem in stukjes. Snij de te harde voet van de asperges en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lang. Laat de morieljes 15 minuten weken in koud water. Maak ze dan goed schoon met een zachte borstel om eventuele aarde en insecten te verwijderen. Spoel meermaals af.
2
Laat de boter smelten in een grote kookpan en fruit daarin de ui totdat deze een mooie gouden kleur krijgt. Zet dan het vuur af en voeg de rijst toe.
3
Meng goed totdat de rijst de gesmolten boter heeft geabsorbeerd en bijna doorzichtig is. Giet er dan het glas witte wijn bij, zet opnieuw op het vuur en laat verdampen onder heel regelmatig roeren.
4
Breng ondertussen lichtjes gezouten water aan de kook in een kookpan om de asperges af te koken.
5
Als alle wijn verdampt is, de risotto laten voortkoken, waarbij je regelmatig een pollepel gevogeltebouillon toevoegt en omroert, zodat de rijst niet aan de kookpan gaat kleven.
6
Herhaal deze bewerking, waarbij je erop let dat de rijst altijd vochtig blijft.
7
Als het water kookt, gooi je de asperges erin en laat je ze 3 minuten koken (ze moeten knapperig blijven). Laten uitlekken en onmiddellijk onder koud water houden (zodat ze mooi groen blijven en niet grijs verkleuren).
8
Doe opnieuw lichtjes gezouten water in de kookpan en breng het aan de kook voor de morieljes. Blijf regelmatig de risotto omroeren terwijl je bouillon toevoegt. Als de risotto bijna gaar is, de morieljes toevoegen en omroeren.
9
Doe er dan de stukken asperge bij en meng voorzichtig om de stengels niet te breken. Kruid bij met peper en zout. Kies zelf voor de kookwijze al dente of smeuïg ... Dien koepelvormig op in een bord en versier met enkele druppels crème van balsamicoazijn.
Nutritionele informatie
Energie: 400 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Romantisch diner
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Morel
25 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Balsamico | Crème
Lanfranca Balsamico | Crème
180 gr
4
25
Pays d'Oc | Chardonnay
Delhaize Pays d'Oc | Chardonnay
75 cl
2+1 gratis
3
99
Fond | Gevogelte
Lacroix Fond | Gevogelte
40 cl
2de tegen -20%
5
09
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
39
Totaal:
€18,71