1
Je hoeft de butternut niet te schillen, hij is bio! Snijd het rechte deel van de butternut in kleine blokjes. Ontpit het ronde deel en snijd het in halve schijven. Fruit alles 20 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Draai de butternutstukken intussen af en toe om. Kruid met peper en zout.
2
Snijd de lente-uitjes in plakjes (het wit + de helft van het groen) en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan of een sauteerpan met 3 el olijfolie. Voeg de rijst toe, meng 30 sec. en overgiet met 7,5 dl warm water. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel.
3
Schep ¾ van de gorgonzola in kleine stukken bij de rijst en meng tot de kaas gesmolten is. Breng verder op smaak. Voeg de stukken butternut bovenop de rijst toe, samen met de grofgehakte peterselieblaadjes. Werk af met de rest van de gorgonzola in blokjes en dien meteen op.
1
Je hoeft de butternut niet te schillen, hij is bio! Snijd het rechte deel van de butternut in kleine blokjes. Ontpit het ronde deel en snijd het in halve schijven. Fruit alles 20 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Draai de butternutstukken intussen af en toe om. Kruid met peper en zout.
2
Snijd de lente-uitjes in plakjes (het wit + de helft van het groen) en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan of een sauteerpan met 3 el olijfolie. Voeg de rijst toe, meng 30 sec. en overgiet met 7,5 dl warm water. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel.
3
Schep ¾ van de gorgonzola in kleine stukken bij de rijst en meng tot de kaas gesmolten is. Breng verder op smaak. Voeg de stukken butternut bovenop de rijst toe, samen met de grofgehakte peterselieblaadjes. Werk af met de rest van de gorgonzola in blokjes en dien meteen op.