Recept zoekresultatenRabarbersoep met munt en muskaatwijn
Delhaize logo
  • Rabarbersoep met munt en muskaatwijn

Rabarbersoep met munt en muskaatwijn

Rabarbersoep met munt en muskaatwijn
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 10 grote blaadjes blaadjes verse munt + voor de versiering
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g gepelde amandelen
  • 10 cl Muscat de Valencia of de Samos
  • 300 g rabarber (nettogewicht, geschild)
  • 30 dl water
  • 10 grote blaadjes blaadjes verse munt + voor de versiering
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g gepelde amandelen
  • 10 cl Muscat de Valencia of de Samos
  • 300 g rabarber (nettogewicht, geschild)
  • 30 dl water

Begin met koken

: 25 min.
1
Hak de amandelen in grove stukken. Snij de rabarber in blokjes. Doe ze in een kookpan met de suiker, de amandelen en het water. Roer om, breng het geheel aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen. Giet in een grote kom en laat volledig afkoelen.
2
Voeg de gesnipperde munt en de muskaatwijn toe. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
3
Serveer heel koel in schaaltjes of bekers en versier met muntblaadjes.
1
Hak de amandelen in grove stukken. Snij de rabarber in blokjes. Doe ze in een kookpan met de suiker, de amandelen en het water. Roer om, breng het geheel aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen. Giet in een grote kom en laat volledig afkoelen.
2
Voeg de gesnipperde munt en de muskaatwijn toe. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
3
Serveer heel koel in schaaltjes of bekers en versier met muntblaadjes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Lente,Zomer
Voorgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden