1
Rasp de courgette met de grove kant van de rasp, voeg zout toe en laat uitlekken.
2
Meet ondertussen het volume van de quinoa, neem een dubbel volume water, breng het water in een steelpan aan de kook. Strooi er de quinoa in, voeg het verkruimelde halve bouillonblokje toe, dek af en laat 20 min sudderen op zacht vuur.
3
Hak de bieslook, de peterselie en de uitjes (witte + ½ van het groene gedeelte) fijn. Doe ze in een grote kom en voeg de yoghurt toe, het ei, 4 el paneermeel en het maïszetmeel. Meng.
4
Druk zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette. Doe ze bij in de kom, evenals de gekookte quinoa, meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding in acht parten.
5
Doe paneermeel in een bord en leg er een part van de bereiding in. Druk plat tot een burger, draai om zodat de burger volledig bedekt is met paneermeel en zet opzij. Maak zo 8 burgers.
6
Verwarm een bodempje frituurolie in een braadpan en bak er de burgers goudbruin in op middelhoog vuur.
7
Serveer goed warm met ratatouille.
1
Rasp de courgette met de grove kant van de rasp, voeg zout toe en laat uitlekken.
2
Meet ondertussen het volume van de quinoa, neem een dubbel volume water, breng het water in een steelpan aan de kook. Strooi er de quinoa in, voeg het verkruimelde halve bouillonblokje toe, dek af en laat 20 min sudderen op zacht vuur.
3
Hak de bieslook, de peterselie en de uitjes (witte + ½ van het groene gedeelte) fijn. Doe ze in een grote kom en voeg de yoghurt toe, het ei, 4 el paneermeel en het maïszetmeel. Meng.
4
Druk zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette. Doe ze bij in de kom, evenals de gekookte quinoa, meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding in acht parten.
5
Doe paneermeel in een bord en leg er een part van de bereiding in. Druk plat tot een burger, draai om zodat de burger volledig bedekt is met paneermeel en zet opzij. Maak zo 8 burgers.
6
Verwarm een bodempje frituurolie in een braadpan en bak er de burgers goudbruin in op middelhoog vuur.
7
Serveer goed warm met ratatouille.