Recept zoekresultatenPladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes
Delhaize logo
  • Pladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes
Pladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes

Pladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes

door Jeroen Meus
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • verse peterselie
  • 2 bakjes kerstomaten
  • 20 g boter
  • 1 zakje gemengde sla
  • enkele takjes tijm
  • laurier
  • 2 pladijzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 limoenen bio
  • dille
  • 20 kleine nieuwe aardappeltjes
  • 1 scheutje witte wijn
  • verse peterselie
  • 2 bakjes kerstomaten
  • 20 g boter
  • 1 zakje gemengde sla
  • enkele takjes tijm
  • laurier
  • 2 pladijzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 limoenen bio
  • dille
  • 20 kleine nieuwe aardappeltjes
  • 1 scheutje witte wijn

Begin met koken

1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
2
Wrijf de vis in met een beetje olijfolie en gril kort rechtstreeks op de grill langs beide kanten.
3
Verwarm nu de paella pan op de grill en leg er de vis in. Besprenkel met witte wijn, limoensap en klontjes boter. Leg er ook tijm, laurier en de kerstomaten tussen. Kruid om te beginnen met peper. Bedek de paella pan met zilverpapier en laat de vis rustig verder garen. Halveer de patatjes, besprenkel met olijfolie en gril ze op de BBQ.
4
Eenmaal de vis gaar, werk af met peterselie en dille en serveer met een simpel slaatje.
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
2
Wrijf de vis in met een beetje olijfolie en gril kort rechtstreeks op de grill langs beide kanten.
3
Verwarm nu de paella pan op de grill en leg er de vis in. Besprenkel met witte wijn, limoensap en klontjes boter. Leg er ook tijm, laurier en de kerstomaten tussen. Kruid om te beginnen met peper. Bedek de paella pan met zilverpapier en laat de vis rustig verder garen. Halveer de patatjes, besprenkel met olijfolie en gril ze op de BBQ.
4
Eenmaal de vis gaar, werk af met peterselie en dille en serveer met een simpel slaatje.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kropsla | Serre | Verpakt

Delhaize

Kropsla | Serre | Verpakt

1 st

€1,19

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Pladijsfilet

Delhaize

Pladijsfilet

+/- 245 gr

+/-€7,72

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Verpakte | kookvaste aardappelen.

Delhaize

Verpakte | kookvaste aardappelen.

2 kg

€3,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peterselie

Euroma

Kruiden | Peterselie

9 gr

€2,45

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Ambo Pinot Grigio Wit

Italy

Ambo Pinot Grigio Wit

75 cl

€5,99

Totaal:
+/-€21,61