Recept zoekresultatenPittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf
Delhaize logo
  • Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el harissa
  • 20 g verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el 'Tacos'-kruiden
  • 1 kl 'Chili Explosion' Santa Maria
  • 1 el harissa
  • 20 g verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el 'Tacos'-kruiden
  • 1 kl 'Chili Explosion' Santa Maria

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. kooktijd‬‬
1
Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze ‬‬‬‭in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. ‬‬‬‭Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‬‬‬‭‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de ‬‬‬‭zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote ‬‬‬‭stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode ‬‬‬‭chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan ‬‬‬‭toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe ‬‬‬‭aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3
Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water ‬‬‬‭waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven‬‬‬ ‭daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om ‬‬‬‭tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar ‬‬‬‭een donkerbruine korrel.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien ‬‬‬‭op met de maiskolven.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
1
Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze ‬‬‬‭in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. ‬‬‬‭Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‬‬‬‭‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de ‬‬‬‭zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote ‬‬‬‭stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode ‬‬‬‭chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan ‬‬‬‭toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe ‬‬‬‭aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3
Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water ‬‬‬‭waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven‬‬‬ ‭daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om ‬‬‬‭tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar ‬‬‬‭een donkerbruine korrel.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien ‬‬‬‭op met de maiskolven.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
Nutritionele informatie
Energie: 123 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Barbecue
Overig
Zomer,Herfst
Voorgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden