Recept zoekresultatenPavlovakroon met citrusvruchten
Delhaize logo
  • Pavlovakroon met citrusvruchten

Pavlovakroon met citrusvruchten

Pavlovakroon met citrusvruchten
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 6 eiwitten (2,25 dl) op kamertemperatuur
  • 1 pompelmoes
  • 1 sinaasappels
  • 1 mineola
  • 2 clementines
  • 1 citroen + 1 el sap
  • 1 afgestreken el maizena
  • 5 dl room
  • 330 g + 1 el ultrafijne suiker
  • 6 takjes munt
  • 6 eiwitten (2,25 dl) op kamertemperatuur
  • 1 pompelmoes
  • 1 sinaasappels
  • 1 mineola
  • 2 clementines
  • 1 citroen + 1 el sap
  • 1 afgestreken el maizena
  • 5 dl room
  • 330 g + 1 el ultrafijne suiker
  • 6 takjes munt

Begin met koken

: 30 min. + 1 u. baktijd (+ 2 u. afkoeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg beetje bij beetje en al kloppend de suiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue. Je mag geen suikerkorrels meer voelen als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Voeg het citroensap en de maizena toe. Klop voorzichtig op. Giet de meringue in een spuitzak zonder tuit.
2
Teken een cirkel van 28 cm diameter op bakpapier en een andere cirkel van 18 cm diameter in het midden van de eerste cirkel. Leg het bakpapier op de ovenplaat. Vul de getekende ring met 2 grote strepen meringue om de basis te vormen. Spuit er 12 hoopjes meringue naast elkaar bovenop. Schuif de plaat in de oven, verlaag de temperatuur tot 120°C en bak 1 u. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
3
Schil de citrusvruchten à vif en snijd ze in plakjes. Laat ze in een zeef uitlekken. Klop de koude room op met 1 el suiker.
4
Dresseer de opgeklopte room net voor het opdienen met een spuitzak zonder tuit op de kroon. Werk af met de plakjes citrusvruchten en de munt. Dien meteen op voor een perfect krokant- smeltend effect. Geef er de rest van de slagroom en de vruchten apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg beetje bij beetje en al kloppend de suiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue. Je mag geen suikerkorrels meer voelen als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Voeg het citroensap en de maizena toe. Klop voorzichtig op. Giet de meringue in een spuitzak zonder tuit.
2
Teken een cirkel van 28 cm diameter op bakpapier en een andere cirkel van 18 cm diameter in het midden van de eerste cirkel. Leg het bakpapier op de ovenplaat. Vul de getekende ring met 2 grote strepen meringue om de basis te vormen. Spuit er 12 hoopjes meringue naast elkaar bovenop. Schuif de plaat in de oven, verlaag de temperatuur tot 120°C en bak 1 u. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
3
Schil de citrusvruchten à vif en snijd ze in plakjes. Laat ze in een zeef uitlekken. Klop de koude room op met 1 el suiker.
4
Dresseer de opgeklopte room net voor het opdienen met een spuitzak zonder tuit op de kroon. Werk af met de plakjes citrusvruchten en de munt. Dien meteen op voor een perfect krokant- smeltend effect. Geef er de rest van de slagroom en de vruchten apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 276 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Romantisch diner,Pasen
Dessert
Winter,Lente
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Pompelmoes | Rood | 1 st
Delhaize Pompelmoes | Rood | 1 st
1 st
0
99
Mandarijnen
Delhaize Mandarijnen
100 gr
0
59
Clementijnen
Delhaize Clementijnen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
39
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
50 cl
5
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
2 × 300 gr
4
29
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Totaal:
€23,40

Deze recepten kan je ook leuk vinden