: 30 min. + 1 u baktijd</p><p>Koffie-mascarponecrème:</p><ol><li>Klop de eidooiers tot een lichtgele, schuimige massa. Meng deze met de mascarpone en meng er de oploskoffie onder.</li><li>Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel deze onder het mascarponemengsel. Dek af en zet de kom in de koelkast. </li></ol><p>Meringue:</p><ol><li>Verwarm de oven voor op 90°C.</li><li>Wrijf de kom en de klopper in met de halve citroen zodat alles goed ontvet is. Klop het eiwit schuimig en voeg dan onder voortdurend kloppen geleidelijk de suiker toe. Blijf nog enkele minuten verder kloppen tot er stevige pieken ontstaan.</li><li>Stop een gekartelde spuitmond in een spuitzak en schep hier dan de meringue in. Spuit op een bakpapier rondjes met een diameter van ongeveer 10 cm en maak de buitenste rand dubbel zo hoog.</li><li>Bak de meringue gedurende 1,5 uur op 90°C en zet de oven op een kier na de baktijd. Laat de schuimpjes in de oven afkoelen.</li></ol><p>Voor de chocoladesaus: