Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPastinaaksoep met gebakken boschampignons
Delhaize logo
  • Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

Pastinaaksoep met gebakken boschampignons
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g pastinaak 
  • 2 aardappelen
  • 30 g Solo Margarine Bakken en braden
  • 2 uien
  • 2 stengels prei
  • 400 g gemengde champignons
  • 2 L verse groentenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1/2 bosje peterselie, gehakt
  • gemalen peper
  • 2 el bloem
  • 500 g pastinaak 
  • 2 aardappelen
  • 30 g Solo Margarine Bakken en braden
  • 2 uien
  • 2 stengels prei
  • 400 g gemengde champignons
  • 2 L verse groentenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1/2 bosje peterselie, gehakt
  • gemalen peper
  • 2 el bloem

Begin met koken

1
Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
3
Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
4
Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).
1
Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
3
Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
4
Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
2 × 300 gr
2
19
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Margarine | Bakken & braden | Plantaardig
The Flower Farm Margarine | Bakken & braden | Plantaardig
200 gr
1
79
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Bouillon | Groenten | Vetarm
365 Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€23,68