Recept zoekresultatenPastinaaksoep met gebakken boschampignons
Delhaize logo
  • Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

Pastinaaksoep met gebakken boschampignons
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g pastinaak 
  • 2 aardappelen
  • 30 g Solo Margarine Bakken en braden
  • 2 uien
  • 2 stengels prei
  • 400 g gemengde champignons
  • 2 L verse groentenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1/2 bosje peterselie, gehakt
  • gemalen peper
  • 2 el bloem
  • 500 g pastinaak 
  • 2 aardappelen
  • 30 g Solo Margarine Bakken en braden
  • 2 uien
  • 2 stengels prei
  • 400 g gemengde champignons
  • 2 L verse groentenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1/2 bosje peterselie, gehakt
  • gemalen peper
  • 2 el bloem

Begin met koken

1
Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
3
Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
4
Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).
1
Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
3
Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
4
Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Voorgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden