Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPasta met kip tikka masala
Delhaize logo
  • Pasta met kip tikka masala
    B

Pasta met kip tikka masala

Pasta met kip tikka masalaB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g kippenborstfilets
  • 2 el arachideolie
  • 2 el Indiase currypasta Tikka Masala
  • 400 g linguine
  • gehakte koriander
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g kippenborstfilets
  • 2 el arachideolie
  • 2 el Indiase currypasta Tikka Masala
  • 400 g linguine
  • gehakte koriander
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika

Begin met koken

: 20 min.
1
Kook de pasta “al dente” in gezouten kokend water.
2
Snij de kipfilets in kleine stukken en bak ze aan in de olie in een wok of diepe pan op hoog vuur. Neem ze eruit wanneer ze bruin gebakken zijn, verlaag het vuur en fruit in dezelfde pan de gehakte ui, evenals de courgette en de paprika, alle twee in kleine blokjes gesneden.
3
Voeg na 5 min. de currypasta toe, roer 1 min. en giet er de kokosmelk bij. Voeg de stukjes kip toe, evenals limoensap naar eigen smaak. Laat 2 min. sudderen op zacht vuur, breng op smaak met peper en zout en doe er de gehakte koriander bij.
4
Serveer goed warm met de pasta.
1
Kook de pasta “al dente” in gezouten kokend water.
2
Snij de kipfilets in kleine stukken en bak ze aan in de olie in een wok of diepe pan op hoog vuur. Neem ze eruit wanneer ze bruin gebakken zijn, verlaag het vuur en fruit in dezelfde pan de gehakte ui, evenals de courgette en de paprika, alle twee in kleine blokjes gesneden.
3
Voeg na 5 min. de currypasta toe, roer 1 min. en giet er de kokosmelk bij. Voeg de stukjes kip toe, evenals limoensap naar eigen smaak. Laat 2 min. sudderen op zacht vuur, breng op smaak met peper en zout en doe er de gehakte koriander bij.
4
Serveer goed warm met de pasta.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 567,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 567,9
Indiaas
Diner
Hoofdgerecht