Recept zoekresultatenPanna Cotta met munt
Delhaize logo
  • Panna Cotta met munt
    D

Panna Cotta met munt

Panna Cotta met muntD
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 dl room
  • 1 dl zure room
  • 60 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes (van 2g)
  • 1 handje munt + als versiering
  • 3 dl room
  • 1 dl zure room
  • 60 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes (van 2g)
  • 1 handje munt + als versiering

Begin met koken

: 15 min.
1
Warm de room op en haal deze van het vuur net voor het kookpunt bereikt wordt. Gooi er de muntblaadjes bij, dek de pot af en laat het mengsel volledig afkoelen.
2
Laat de gelatine weken in koud water. Filter de room en warm deze op een zacht vuurtje op met de suiker tot er een homogeen mengsel bekomen wordt. Haal de pot van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng goed; laat het mengsel afkoelen.
3
Voeg de zure room toe en giet de panna cotta in glaasjes. Laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.
4
Serveer de panna cotta koel en werk af met munt. Je kan de panna cotta gewoon zo proeven, naar smaak kan er ook pure chocolade of wat vers fruit toegevoegd worden.
1
Warm de room op en haal deze van het vuur net voor het kookpunt bereikt wordt. Gooi er de muntblaadjes bij, dek de pot af en laat het mengsel volledig afkoelen.
2
Laat de gelatine weken in koud water. Filter de room en warm deze op een zacht vuurtje op met de suiker tot er een homogeen mengsel bekomen wordt. Haal de pot van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng goed; laat het mengsel afkoelen.
3
Voeg de zure room toe en giet de panna cotta in glaasjes. Laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.
4
Serveer de panna cotta koel en werk af met munt. Je kan de panna cotta gewoon zo proeven, naar smaak kan er ook pure chocolade of wat vers fruit toegevoegd worden.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1431; energie (kCal): 346; vetten (g): 30,9; verzadigde vetten (g): 18,9; koolhydraten (g): 15; suikers (g): 14,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 420,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1431; energie (kCal): 346; vetten (g): 30,9; verzadigde vetten (g): 18,9; koolhydraten (g): 15; suikers (g): 14,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 420,39
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
Delhaize Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
25 cl
3
39
Voedingsgelatine | 9 blaadjes
Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
17 gr
2
29
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Room 20%
Delhaize Room 20%
2 × 25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Totaal:
€7,17

Deze recepten kan je ook leuk vinden